Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '10

 
Kategori
İzmir
 

Topbaş'ın hayal ettiği projeyi, Batur Narlıdere'de gerçekleştirdi

Topbaş'ın hayal ettiği projeyi, Batur Narlıdere'de gerçekleştirdi
 

NARLIDERE


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın hayalini kurduğu ''Kent Dokusunu Yenileme Projesi''ni, Başkan Abdül Batur Narlıdere'de gerçekleştirdi.

Narlıdere geçmiş yıllarda göç alarak çarpık kentleşmeyi yaşayan ilçelerimizden biridir. Ne yazık ki gelmiş geçmiş il ve ilçe belediye başkanları da oy kaygısıyla bu çarpıklığa göz yummuşlardır.

İzmir 1. derecede deprem bölgesinde yer almaktadır. Kaçak yapılaşma kent dokusunu çirkinleştirmenin yanında olası bir depremde can kaybı riski de taşımaktadır. O nedenle gecekondu denilen sağlıksız yapıları, oturanları mağdur etmeden yıkarak yerine depreme dayanıklı çağdaş konutlar üretmeliyiz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş böyle bir projeyi basın toplantısı düzenleyerek tüm Türkiye'ye duyurdu. 1999 yılında yaşanan depremin ardından 11 yıl geçtikten sonra uyanan Başkan, ''Ben çözümü buldum!'' diyerek basın toplantısı düzenledi. Kendisini büyük bir dikkatle izleyenlere, ''Kent Dokusunu Yenileme Projesi''ni anlattı.

Halbuki bu projeyi Başkan Abdül Batur, yıllar önce Narlıdere'de başlatmıştı.

Belediyenin öncülüğünde kooperatifler kuruldu. Proje kapsamına giren ev sahipleriyle toplantılar yapıldı. Sonunda Narlıdere'nin tarihi dokusu korunarak, eski evlerle gecekondular yıkıldı. Onların yerine depreme dayanıklı, her türlü konfora haiz binalar yapıldı. Eski evlerde, sağlıksız koşullarda yaşayanlar lüks konutlara taşındılar.

İzmir'in diğer ilçe başkanları da buna benzer projeyi ivedilikle uygulamalıdırlar. Çamdibi, Altındağ, Bayraklı, Cumhuriyet Mahallesi, Örnekköy, Şemikler, Buca çarpık yapılaşmanın gazabına uğramış semtler ve ilçelerdir. Yıllar önce oluşturulan caddelerden bugün iki araç zor geçebilmektedir. Sokaklar da öyle...

Bu konu ivedilikle gündeme alınmalıdır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun önderliğinde tüm ilçelerde ''Kent Dokusunu Yenileme'' çalışmalarına başlanmalıdır.

Kent dokusunu yenilemek ve depreme karşı dayanıklı konutlar yapmak sorumlu belediyeciliğin bir gereğidir.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..