Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '10

 
Kategori
İzmir
 

Sertel, Anadolu Basınını kucaklıyor.

Sertel, Anadolu Basınını kucaklıyor.
 

C. Başkanı Gül'ün önünde değişim protokolü imzalandı. Resimde Sertel ve Karakaya...


Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de şahitliğinde “Yurt içi Gazeteci Değişim Programı”na imza attı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 31. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Kayseri Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde yapıldı. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nın onur konukları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu oldu.

Toplantı’da Türkiye’deki gazetecilerin farklı şehirleri ve gazeteleri görmesine imkan tanıyacak “Gazeteci Değişim Programı” da imzalandı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, gazetecilerin kentler bazında bir araya gelmesi, kaynaşma ve dayanışmanın artırılması ve cemiyetler arasında işbirliği sağlanması için değişim protokolü hazırladıklarını bildirerek, bu protokolü Cumhurbaşkanı Gül'ün huzurunda imzalamak istediklerini kaydetti.

İki yıllığına imzalanan protokolle yerel basında çalışan gazetecilerin diğer şehirlerdeki gazetecilerle tanışma ve kaynaşma imkanı bulacağını belirten Sertel, şunları söyledi: ''Türkiye'de 1270 gazete, 938 radyo, 300 yerel televizyon ve 4 bine yakın dergi var. Bu basın-yayın organlarında çalışan çok sayıda gazeteci arkadaşımız var. Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile yaptığımız anlaşma doğrultusunda farklı illerde yaşayan gazetecilerin hem birbirleriyle tanışmasını hem de o şehirlerdeki gazeteleri yakından incelemesini öngördük. Protokolle birlikte, örneğin Diyarbakır’daki gazeteci, İzmir’i, İzmirli gazeteci de Diyarbakır basınını yakından tanıma fırsatı bulacak.

10-15’er kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek değişim projesi ortalama 3 gün sürecek.” Bu protokol, ayrı ayrı taşra şehirlerinde yaşayan ayrı ayrı gazeteler, birbirlerinden yakınen ilişki kuracak, aralarında haber transferi yapabilecek. Yakın dostluklar vasıtasıyle de tüm yurtta gazeteciler, kaynaşarak bir mesleki bütünlük içine girmiş olacaklar.

Şimdiye kadar hiçbir T.Gazeteciler Federasyonu başkanları, Anadolu Basınına bu denli el atmamış, onları bu şekilde kucaklamamıştı. Aynı zamanda T.Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in icraatları, yakınen takip edilmekte ve basın mahfillerinde memnuniyetle anılmaktadır.

Basın Yayın Genel Müdürü Murat Karakaya da, TGF'nin Türkiye'nin en önemli basın örgütü olduğunu belirtti ve imzalanan protokolün özellikle Anadolu Basını'nda çalışanlarının bilgilendirilmesine katkı sağlayacağını dile getirdi. Karakaya; " Anadolu Basını'yla buluştuğumuz TGF Başkanlar Konseyi toplantılarına aksatmadan katılmaya çalışıyoruz. TGF ile imzaladığımız protokol gereğince, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün yerel basının güçlendirilmesi görevi kapsamında genel müdürlüğümüz ile Türkiye Gazeteciler Federasyonunun işbirliği bunu tesis etmeğe çalışıyoruz.” dedi.

Karakaya, "T. Gazeteciler Federasyonunun sıkı ve disiplinli işbirliği içinde olunması, kıvanç vericidir. Federasyon, şimdiye kadar olumlu katkılar yapmıştır. Biz istiyoruz ki, yerel medya mensuplarının yurdun çeşitli yerlerinde mesleki inceleme gezileri yaparak eğitim ve deneyimlerinin artırılması, sosyal ve kültürel etkinliklerin tanıtılması, iller arasında basın alanında işbirliği ve koordinasyonun tesis edilerek mesleki standartlarının yükseltilmesidir” şeklinde konuştu..

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..