Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '10

 
Kategori
İzmir
 

Sanatçıyla tartışmak İzmirliye yakışmaz

Sanatçıyla tartışmak İzmirliye yakışmaz
 

FAZIL SAY


Herkes mühendis, doktor, avukat olabilir, hatta AKP İzmir İl Başkanı bile olabilir ama sanatçı olamaz. Onlar bu ülkenin değerleridir. Sezen Aksu'ya yapılan saygısızlığı ayıplıyorsak Fazıl Say'a yapılan kabalığı da ayıplamalıyız. Görüşlerimiz doğrultusunda konuşanı alkışlayıp beğenmeyeni yermek İzmirli bir politikacıya yakışmaz.

Sanatını icra ederek halkın gözünde yücelmiş yetenekli insanları küçük düşürecek beyanatlarda bulunmak kimseye bir şey kazandırmaz. Açtığınız davayı kazansanız bile o sanatçıya gönül verenlerin kalbini kırmış olursunuz. Onların desteğini yitirdiğiniz için kaybeden siz olursunuz.

Sanatçılara tepkilerin sıkça görüldüğü bir dönemden geçiyoruz.

Sezen Aksu referandum öncesi oyunun rengini açıkladığı için hemşehrilerinin tepkisiyle karşılaştı. Adının verildiği sokaktaki tabela söküldü.

Bu tepkiyi kullanan AKP, Sezen Aksu'ya sahip çıkarak heykelinin dikilmesini istedi.

İkinci darbeyi Tarkan yedi. Bergama'daki Antik Allianoi Kenti'nin sulara gömülmemesi yönünde destek verip görüş bildirdiği için bakanlardan tepki aldı. Tarkan'ın üzerine yürüyüp, ''Sen şarkıcısın, git şarkılarını söyle. Sana ne Allianoi'den?'' diye bağırdılar.

Üçüncü darbeyi Gülben Ergen yedi. O da referandum öncesi bazı çekinceleri olduğunu belirterek ''Hayır'' oyu vereceğini söylemişti.

Vay sen misin onu söyleyen!?... Cumhurbaşkanı dahil herkes hesap sormuştu Gülben Ergen'den. Çok kızdılar ve Köşk'te düzenlenecek olan 29 Ekim resepsiyonuna davet etmediler, defterden sildiler Gülben Ergen'i. Oysa dört yıldır eşi Mustafa Erdoğan'la birlikte katılmışlardı.

Son olay ise AKP İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ile sanatçı Fazıl Say'ın kapışmasıdır. Fazıl Say bir konuşmasında, ''AKP'lilerin yüzde 95'i arabesk dinliyor, '' demişti. Bu laf üzerine iki taraf Facebook'ta söz düellosuna girişti. Sonunda birbirlerini mahkemeye vereceklerini söylediler.

Arabesk sözcüğünden niye alındı Ömür Kabak?

Türkiye'de her tür müzik dinlenir. Arabeski küfür gibi algılarsanız Orhan Baba'ya hakaret etmiş olursunuz.

Fazıl Say da Sezen Aksu, Tarkan, Gülben Ergen gibi bu ülkenin sanatçısı. Demokrasiyle yönetiliyorsak herkesin görüşüne saygı duymak gerek.

Sanatçıyla tartışmak İzmirliye yakışmaz. Davayı mahkemede kazansanız bile halkın gönlünde kaybedersiniz.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..