Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Toplu taşımada süreli indirim

Toplu taşımada süreli indirim
 

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nin ücretsiz yapılmasının ardından trafik çilesinin en aza indirilmesi için yetkililer her geçen gün yeni tedbirler alıyor. 17 Temmuz’da köprüler ücretsiz yapılmıştı. Amaç, gişelerde araçların duraksamadan yoluna devam ederek trafik oluşturmamasıydı. Dün de FSM köprüsünde gişelere yandan “kaynak” yapılmaması için yetkililer, “bariyer formülü” nü uygulayarak boğaz trafiğini bir nebze olsun azaltılmıştı.

Köprülerin bedava oluşu, köprüden geçen otobüslerin neden halen çift bilet aldığı sorusunu getirdi insanların akıllarına. Haber sitelerinde, gazetelerde bunun haberi yapıldı.  Ancak köprüden geçiş ücreti olarak cüzi bir miktar veren otobüslerin yalnızca köprüden geçtikleri için çift bilet almadıkları aşikârdır. Neyse bu sefer bunun maliyetlerine ya da faydaları konusuna girmeyeceğimJ

Trafiği azaltmak ve insanları toplu taşıma araçlarına yönlendirmek için bugün İBB tarafından açıklama yapıldı. Alınan karara göre 30 Temmuz 2012 tarihinden itibaren geçerli olacak ve 2 ay sürecek uygulamada, Şehir Hatları Vapurları tüm İstanbul Kart ve Akbil kullanan kişilere tarife üzerinden %50 indirim uygulanacak. Ancak, Kısa Boğaz Turu, Uzun Boğaz Turu, Mehtap Gezisi ve Adalar Hatlarında bu uygulamanın kapsama dışında tutulduğunu da belirtelim.Köprü bedava köprüden geçen otobüslerden niye çift bilet alınıyor sorusunu soranlara da müjdeli bir haber de açıklamanın devamında geliyor. Boğaz köprülerinden geçen İETT otobüslerinde de 2 ay süreyle tek bilet uygulamasına geçilecek.

Açıklamalardan, İETT dışında köprüden geçen hatlar ve Şehir Hatları dışındakiler eski uygulamasına aynen devam edeceği anlaşılıyor.

 

http://aykutdurdagi.com

 
Toplam blog
: 2
: 249
Kayıt tarihi
: 16.07.12
 
 

"Eski Bir Maliye Öğrencisi - İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi mezunu. http://ayku..