Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '18

 
Kategori
Eğitim
 

Topluluk Önünde Konuşma Korkusunu Nasıl Yenebiliriz?

Topluluk Önünde Konuşma Korkusunu Nasıl Yenebiliriz?
 

3K ile Diksiyon


Topluluk içinde konuşurken heyecanlanmak normaldir. Asıl anormal olan insanların karşısına çıkıp konuşurken heyecanlanmamanızdır. Birçok kişi için, topluluk önünde konuşmak en korkulu rüyadır. Elleriniz terliyor, ağzınız kuruyor, bacaklarınız titreyip sesiniz titriyor, kalbiniz hızla atıyor ve mideniz karıncalanıyorsa topluluk önünde konuşma korkunuz var demektir.

Eğer mizahi bir yönünüz varsa bunu kullanmaktan kaçınmayın. Hikâyeler sizi sadece bilgi veren bir insan imajından çıkarıp gerçek bir insan yerine koyar. Vermek istediğiniz mesajları kendi kişisel deneyimlerinize dayanarak aktarın. Konunuz ne kadar sıkıcı olursa olsun onu esprili bir hale getirmek için her zaman bir yol bulabilirsiniz. Tek bir yerde durmaktan kaçının. Sizin için ayrılan alanın mümkün olduğunca çoğunu kullanmaya çalışın. Hareket edin. Eğer küçük bir toplantı odasında veya bir masada konuşuyorsanız beden dilinizin güçlü olmasına önem verin.

Slaytlarınızla değil dinleyicinizle konuşun. Teknolojiyi yok sayarsak insanların asıl dinlemeye gelmelerinin nedeni sizsiniz.

Topluluk önünde konuşmak sizi çok zorluyorsa profesyonel yardım alın veya 3 K ile Diksiyon kitabımızdan yararlanabilirsiniz.

Topluluk önünde konuşmaya alıştıkça ve eğitim gördükçe, insanların karşısına çıkıp mesajınızı daha verimli bir şekilde ulaştırabilecek hale geleceksiniz. Tek yapmanız gereken bolca alıştırma yapmak. Hata yapmak çok normaldir. Herkes hata yapabilir tıpkı dinleyici gibi. Hatanızı kolayca düzeltmeniz dinleyicinizi rahatlatacak sizinle daha iyi bir bağ kuracaktır.

 

 
Toplam blog
: 53
: 432
Kayıt tarihi
: 22.02.08
 
 

Eğitimle Geliştir Kendini           Eğitimci-yazar olarak halen Kişisel Gelişim, Liderlik, Beden ..