Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Toplumda Agresif Yapı

     Yürürken, trafikte, okulda, çalıştığımız yerde ve hatta evde... Bu yerlerde yaşanan en küçük bir probleme bile artık tahammülü kalmamış bir toplum olduk. Karşı cinsle, arkadaşlarımızla ve ailemizle yaşadığımız küçük bir sorun hunharca büyüyerek ev terketmelere ilişkiye son vermelere kadar ilerliyor. Sizce bunun sebebi sadece insanların arasında yapılan hatalar veya haksızlıklar mı? Tabiiki hayır. Günümüzde öyle bir hayat yasıyoruz ki, yolda birine çarpsak ölümle sonuçlanan kavgalar çıkabiliyor ortaya, park yeri yüzünden ölümler ülkemizde olduğu kadar kaç ülkede vardır acaba...

       Bunlar neden yaşanıyor... Öldürülen onlarca kadının , çocuklara cinsel istismarın, hayvanlara işkencenin, hakkı yenilen çalışanların... Bu insanlar yüzünden mi? Yoksa bunları bu insanlara yaşatanların toplumda yol açtığı psikolojik ve ahlâki bozukluklardan mı?

      Hayatta yaşam için gerekli şeylerden biri de paradır. Herşeyin başı sağlık diyenleri duyar gibiyim fakat çoğu zaman sağlığın başı da para... Televizyonlarda SGK nın karşılamadığı ilaçlar yüzünden ekranlara çıkıp yardım bekleyen insanları görürsünüz değil mi? Çok ta yorum yapmaya gerek kalmıyor bu durumda.

      Para dedik en son değil mi? Ülkedeki bitmeyen ekonomik kriz, aslını söylemek gerekirse varlık içindeki yokluk, insanları hassasiyete itti. Kazanmak ve gelir - gider dengesini sağlamak için insanlar daha çok çalışmaya başladı, bunun aksine de kötü giden ekonomi sonucu işverenlerde işten çalışan çıkarmaya başladı. Şimdi nerede bunun dengesi? Asgari ücrete zam geldi vaayy... Sadece ona mı geldi? Asgari ücret oldu 2020 tl; yakıta, elektriğe, suya, doğalgaza zam gelmiyor mu sanıyorsunuz? Arabanın lüks olduğunu iddiaa edenler neden en lüks arabalara biniyorlar? Cesaretten söz edenler neden yüzlerce koruma ile geziyorlar. Ülkede okula gidemeyen çocuklar sokakta mendil satan, araba camı yıkayan çocuklar varken neden yazlık kışlık ayrı ayrı saraylar yapılıyor milyonlar dökülerek. Kimse çıkıp neden demiyor çaldığınızı geri verin diye. Ama demeyiz biz böyle severiz... Bizi parmaklarında oynatsınlar isteriz. Eski bayramları bilmem ama eski Türkiye’yi gerçekten çok özleyen insanlar olduğunu biliyorum. Eskiden cebimizde akıllı telefon yoktu hatta belki telefon bile yoktu. Ama dışarıda hayat vardı; mahallede gece oynanan saklambaçlar, kapının önünde içilen demlik demlik çaylar hepimizin en büyük özlemidir değil mi? Kim istemez böyle bir hayatı? Şuan kimse istemez. Çünkü insanların gözünün önünde çocukları kaçırılıyor, kadınları tacize uğruyor..... Bundan daha iyisine alışmış, paraya bu hayatı değişmeyi kabul etmiş insanlardan kaynaklı biz bu zor günleri yaşıyoruz.

       Ne olursanız olun... Mutlu edin, bir çocuğu mutlu edin, bir hayvanı sevin, karşılık beklemeyin, bir yerden siz başlayın. Başkasından beklerseniz sadece hayal kırıklığı yaşarsınız....

 
Toplam blog
: 4
: 89
Kayıt tarihi
: 03.03.19
 
 

Herhangi bir konuda herhangi bir şekilde kendi halinde yazan bir insanım... :) Kategorim tarih fa..