Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Toplumda ahlaki dejenerasyon… Nedenleri…

Toplumda ahlaki dejenerasyon… Nedenleri…
 

Dejenere toplumun bireyleri dürüst, iyi, adaletli, doğru, bağışlayıcı, namuslu, hoşgörülü, merhametli olmak gibi ahlak erdemlerini terk ederek, ahlak dışı olmayı kendilerine yaşam felsefesi haline getirirler. Dejenerasyonla gelen de psikolojik çöküntü, saldırganlık, günahta sınır tanımama, ahlak değerlerin yitirilmesi, çirkin utanmazlıkların yaygınlaşması, fuhuşun, sapık ilişkilerin, uyuşturucu kullanımının, kumarın özetle her türlü ahlak dışı davranışın toplumda yayılmasıdır.
Nedenleri…

Ahlaki dejenerasyonun genellikle toplumdaki kötü koşulların sonucunda ortaya çıktığı ve kaçınılmaz bir olgu olduğu düşünülür. Bu görüşün az da olsa doğruluk payı vardır ancak asıl neden bu değildir. Dünyada pek çok ülkede yaşanan bu dejenerasyon, son derece kapsamlı ilişkileri ve karanlık bağları içeren büyük bir ‘sosyal sınıf’ tarafından bilinçli bir şekilde desteklenir ve idare edilir. Bu sınıfın yoğun propaganda araçları vardır ve manevi değerlerin zayıf olduğu toplumlarda etkindir.


Bu dejenere yapının tüm dünyada bilinçli bir şekilde ayakta tutulduğu açıkça görülebilir. Bazı gazete ve televizyon kanalları, yapılan ahlaksızlıkları modernlik ve çağdaşlık adı altında savunur. Ahlak dışı yaşayan ünlülerin adları özellikle gündemde tutulur, hayran kitlesi artırılmaya çalışılır. Nedeni ise, söz konusu sınıfın önemli gelir kaynağının ahlaksızlık olmasıdır.

Allah’ın tavsiye ettiği din ahlakının yaşanmadığı bu sistemde, söz ettiğimiz bu karanlık grubun her üyesi, bu kirli düzenin içinde kendisine bir yol edinir; ancak yaşamının devam edebilmesi için bu yolda engeller olmaması gerekir. Sistemdeki sürekliliği sağlayan da, rüşvet ve haksız kazanç, fuhuş ve uyuşturucu ticareti gibi illegal yollardır. En önemlisi de hiç kimsenin bu çirkinliklere, haksızlıklara ve ahlak dışı davranışlara ses çıkarmaması ve fikir mücadelesi yapmaya cesaret edememesidir. Oysa bu pislikleri ortadan kaldırmak ve kötülüklere karşı güçlü bir fikir mücadelesi vermek din ahlakıyla yetişmiş insanlarla mümkün olacaktır.

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..