Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '11

 
Kategori
Güncel
 

Toplumsal Düğümler (3)

Toplumsal Düğümler (3)
 

Benim takıntım da sorun çözmek veya kimsenin umursamadığı sorunları gözler önüne sermek. Bugün de sorunlardan bir potpuri sunacağım. 

1) Sigara Yasaklanması ile ilgili bir sorun. 

Kapalı yerlerde sıgara içilmesi yasaklandı. Çok şükür dumandan kurtulduk. Ancak bu sefer de kapı önlerindeki yoğun dumandan nasıl kurtulacağız? Hangi kapı diyeceksiniz ? Saymakla bitmez, ama bir kaçını örnek olarak vereyim. Pastane, Kafe, Hastane, AVM kapıları. Tiryakiler kapı önlerinde birikip toplu halde, fosur fosur sigara içiyorlar. Bu kapılar ve benzerlerinden girerken ve çıkarken dumandan boğulma tehlikesi geçiriyoruz. Biraz abarttım ama gerçekten çok rahatsız oluyoruz. Hele biz yaşlılar için büyük sorun. İnşallah buna da bir çözüm getirilir. 

2) Şehir Tiyatroları 

Öncelikle anlıyamadığım şey, Şehir Tiyatrolarının saylarının sayısı neden çok azdır? 

İkinci husus neden bu tiyatrolar şehrin merkezinde yer alırlar? Pendik'te, Kartal'daki, Sarıyer'deki, Avcılar, Beylikdüzü'ndeki vatandaşlar , bugünkü İstanbul trafiğinde Fatih'e, Taksim' e nasıl gidip geri dönebilirler? Esasında özel tiyatrolarda da aynı durum mevcut. Ondan sonra diyorlar ki halkımız tiyatroya gitmiyor. Kim kalkar Pendik'ten, Beylikdüzü'nden Şişli'ye, Taksim'e Tiyatroya gelir? 

3) Tutuklanma meselesi 

Mahkeme kararı olmadan tutuklanma konusunu da anlıyamıyorum. Zanlı diyorlar tutukluyorlar. Zanlı, adı üstünde, yani suçu sabitlenmemiş. O halde, zannetmakle bir kişiyi tutuklamak nasıl bir anlayış? Bazı haller dısında tutuklama müessesinin hukuki kurallar dahilinde çok iyi düzenlenmesi gerekiyor. 

4) Meydanlar, Parklar ve Heykeller 

81 vilayetimiz var, Bu illerimizdeki 10 bin metrekareden büyük park ve meydanların toplam sayısı acaba kaçtır. Sanırım ki bunların sayısı Paris'teki park ve meydanlardan fazla değildir .Buna üzülmemek elde değil. Güzelim İstanbul' da binaların yoğunluğundan gökyüzünü göremiyoruz. Şişli' de, Aksaray' da, Fındıkzade'de, Üsküdar'da kaç tane park ve meydan var? İyi ki deniz kenarları var da Gökyüzünü görüyoruz. 

Heykel konusuna gelince. Güzel sanatlar Fakültemiz bir asırdan fazladır sanatkar yetiştiriyor. Hiç mi heykel yapılmaz bu okulda acaba? Paris' te sein nehri üzerindeki onlarca köprünün aşağı yukarı hepsinin üzerinde muhteşem heykeller var. Biz de neden yok? Bahane olarak dinimizi göstermeyelim. Biraz sanatçılarımız pasif gibi geliyor bana. 

Çok sorunumuz var, ama bugünlük bu kadar yeter gibi. 

Günleriniz aydınlık olsun. 

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..