Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '10

 
Kategori
Aile
 

Torunlar neden çok sevilir?

Torunlar neden çok sevilir?
 

Defne ve ben...


Ben dedelerimi göremedim. Çünkü ben doğmadan önce bu hayattan ayrılmışlardı. Büyüklerimiz olarak anneanne ve babaannemi hatırlıyorum. Çocukluğumda bayramlarda önce babaanneme daha sonra da anneanneme ziyarete giderdik. Daha sonraki yıllarda ise onların mezarlarını ziyaret etmeye başladık. Aradan yıllar geçti. Evlendik, bundan sonraki ziyaretlerimizi ebeveynlerimizin evine yapmaya başladık. Zaman çarkları ise acımasızca dönüyordu. Şimdi ise anne ve babalarımızı ancak mezarlarında ziyaret edebiliyoruz.

Geçmiş dönemlerde büyük mutluluklar da yaşadık. Bu mutlulukların en önemlisi çocuk sahibi olmaktı. Yoğun iş temposu ve hayat akışında çocukların nasıl büyüdüğünü anlayamadık. İki oğlumuzdan sonra gelinimizi de kızımız gibi sevdik. Bugün ise torun sevgisini bize Defne yaşatıyor. Bugüne kadar Defne hakkında iki tane yazı yazdım. Birincisi daha doğmadan ultrason fotoğrafını kullanarak "Babalar dede olurken"adlı yazım,

http://blog.milliyet.com.tr/Babalar_dede_olurken/Blog/?BlogNo=44770

ikincisi de 5 aylıkken yazdığım "En genç blog yazarımız"adlı yazımdı.

http://blog.milliyet.com.tr/En_genc_blog_yazarimiz/Blog/?BlogNo=81198

Defne şimdi 2,5 yaşında ve 2 yaşından beri bir arkadaş gibi konuşuyoruz ve oynuyoruz.

Torunlarla. evlatlar arasındaki farka baktığımda , evlada verilemeyenlerin toruna verildiğini görüyorum. Torun sevgisini özel kılan ise sevginin çokluğu ile birlikte gösterilen sabırdır. Hoşgörü ve anlayış inanılmaz bir şey. Torunların hiç bir kusuru görülmez, onlardan hiçbirşey esirgenmez, kaş çatılmaz. Biz küçükken elleyemediğmiiz büfeler. saksılar, vazolar kayıtsız şartsız sunulur.

Belki de torunlara gösterilen bu sevginin nedeni içinde sorumsuzluğun olmasıdır. İnsan kendi çocuğunu yetiştirirken mesuliyet hissiyle hareket ediyor. Onun yetişmesiyle ilgileniyorsun. Torunda ise sorumluluk başkalarında oluyor. Sana da sadece sevgisi kalıyor.

Zaman zaman düşünüyorum torun sevgisinde çocuklarımıza yeterli sevgi veremememizin bir vicdanı hesaplaşması mı var? diye. Zamanında günlük sorunlardan dolayı çocuklarımızla yeteri kadar ilgilenemediğimizden zamanında yapılmış bir haksızlığı mı gidermeye çalışıyoruz?

Şimdiki çocuklar ise bizim zamanımızdan çok farklı. Bizler o yaşlarda ancak konuşmaya başlarken, şimdi Defne bir markette kendisi için zararlı olan bir şeyi isterken annesinin onu almamak için "Yanımda param yok" cevabına karşılık "O zaman kredi kartını kullan"diyebiliyor.

Gerçekten torun sevgisi çok güzel bir şey. Bu sevgiyi Allah herkese yaşatsın.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..