Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '18

 
Kategori
Sinema
 

Touch of Evil

Touch of Evil
 

1958 yılında güçlü bir kadroyla çekilmiş film 8.1 gibi çok yüksek bir IMDB puanına sahip. Tamamı siyah beyaz olan Touch of Evil ülkemizde Bitmeyen Balayı ismiyle gösterilmiş. Dram, polisiye ve kara film türünün pek çok özelliğini birden görebileceğimiz filmde bir dönemin en usta oyunculardan Orson Welles muhteşem bir rol çıkarmış.

Balayı için Birleşik Devletler ve Meksika sınırında bir kasabaya giden narkotik suçlar uzmanı Mike Vargas ve eşi tatillerinin henüz ilk gününde kendilerini çok önemli bir davanın içinde bulurlar. Gezinti yaptıkları yol üzerinde lüks bir araç dinamitle havaya uçurulmuş ve içinde biri bölgenin en zengini olan bir adamla genç sevgilisi hayatını kaybetmiştir.

Balayında olsa da içindeki bir dürtüyle olaya seyirci kalmayan Vargas kısa bir süre sonra bu patlamanın kendisini de işin içine çekecek gelişmelerin bir ön adımı olduğunu anlayacaktır. Zira balayı için gittiği bölge aynı zamanda kısa bir süre önce hapishaneye attırdığı bir mafya liderinin ailesinin yoğun faaliyet gösterdiği bir yerdir. Üstelik işin içinde Orson Welles’ın canlandırdığı saygın komiser Hank Quinlan vardır. Vargas dehşetle şahit olmuştur ki komiser Hank gerçek suçluyu bulmak yerine olayla hemen hiç ilgisi olmayan birini tutuklamış, üstelik türlü ayak oyunlarıyla onu mahkum ettirmek için elinden geleni yapmaktadır.

Vargas bir yandan liderlerinin intikamı için yanıp tutuşan bir mafyayla baş etmek , bir yandan da ömrü boyunca saygınlığıyla kasabaya örnek olmuş bir kanun adamının kirli yüzünü açığa çıkarmak zorundadır. Bu arada yoğunluk nedeniyle bir türlü ilgilenemediği eşinin başı da fena halde derttedir.

Filmin Künyesi
Yönetmen: Orson Welles
Senaryo: Orson Welles, Whit Masterson
Oyuncular: Charlton Heston, Orson Welles, Janet Leigh
Yapım Yılı: 1958
Süre: 95 dakika

 
Toplam blog
: 18
: 64
Kayıt tarihi
: 16.10.11
 
 

Dergilerden, Filmlerden blog yazarı   ..