Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '14

 
Kategori
İnternet
 

TR-V9.Net tarayıcı anasayfa virüsünden nasıl kurtulurum?

TR-V9.Net tarayıcı anasayfa virüsünden nasıl kurtulurum?
 

Tr-V9.net tarayıcı anasayfa virüsünü silmek


2009 ve 2010 yıllarında tanıştığımız v9.net ve türevi v9.com tarayıcı anasayfa virüsünden kolay kurtulmuştuk. Fakat bu kez başımıza öyle bir bela geldi ki sormayın gitsin.

TR-V9.Net ve HaberPress.Net ismiyle tanıştığımız yeni model bir tarayıcı virüsümüz oldu. Hayırlı olsun! İnsanları çıldırtacak cinsten olan bu anasayfa virüsünün nasıl bir şey olduğunu önce anlatalım sonra da kısayoldan bu virüsü nasıl kaldırabileceğinizi anlatalım.

İnternet tarayıcılarından Google Chrome, Internet Explorer ve Mozilla Firefox kullanıcılarının programlarını çalıştırdıktan sonra ekranlarına genellikle ya Google.com gelir ya da boş bir açılış sayfası. Tr-v9.net ise bilgisayarınıza indirdiğiniz bir program ya da eklenti sayesinde bilgisayarınıza bulaşan kötü amaçlı bir virüstür. Kötü amaçlı diyorum çünkü haberpress.net isimli sahte bir haber sitesine sizi yönlendirir ve bu sitenin tık kazanmasını sağlar.

2009 yılında v9.com virüsü olarak çıkan bu virüs geçen yıllarda kendisini inanılmaz derecede geliştirmiş. Eskiden sadece 1 programla kolaylıkla silebiliyor olduğunuz virüsü silmek için 2014 yılına geldiğimizde 4-5 programıbile fayda sağlamadığını görüyoruz.

Peki Tr-V9.net tarayıcı anasayfa virüsünü nasıl sileriz? Bu sorunun cevabını açıklamaya çalışacağım. Umarım işinize yarar.

Adımlara geçmeden önce sabırlı olmanızı vurguluyor ve dikkat etmeniz gereken noktaları sizlere sıralıyorum:
Aşağıda sıraladığımız 4 programı adımlara başlamadan önce indirin. Shortcut Cleaner,Adw-Cleaner, Junkware ve Malwarebytes Anti-Malware programlarını indirdikten sonra bilgisayarınızın internet bağlantısını kesin. Bunu yapmamızdaki amaç, tr-v9.net malware‘ının kendisini online yenileme ihtimalidir.
Eğer varsa Google Chrome – Mozilla Firefox (Internet Explorer’da var mı bilmiyorum)hesaplarınızın oturumunu kapatın. Onlarca yabancı forum ve bloglardaki yöntemleri okudum bu adımı yazmadıklarını gördüm.
İnternet bağlantınızın kesileceği için anlattığımız yöntemlerin yarıda kalmaması için CTRL+S tuşuyla www.netgazetesi.net ‘te anlattığımız bu sayfanın kopyasını masaüstünüze kaydedin. Bazı adımlardan sonra bilgisayarınız yeniden kapanıp açılacağı için bu adım size yardımcı olacak.
Lütfen adımları sırasıyla uygulayın ve gereksiz yere Chrome, Firefox ve Explorer’a tıklamaktan kaçının. Adımlar sırasında tr-v9.net‘in kısayolu bir tarayıcıda silinse de diğer tarayıcıda başlatılması sonrasında tr-v9.net‘in silinmiş olduğu tarayıcıda tekrar aktif oluyor.
Bu 4 noktaya dikkat çektikten sonra sizden ricam aşağıdaki yöntemleri sırasıyla uygulayın. Eğer bilgisayar ve programlar hakkında pek bilgi sahibi değilseniz tavsiyem bu konuda bilgi sahibi olan bir tanıdığınızdan yardım almanız olacaktır. Lafı çok uzatmadan v9.net anasayfa virüsünü nasıl kaldırabileceğiniz konusunda bilgiler aktaracağım.
Kaynak: Tr-V9.net anasayfa virüsünün nasıl silineceği konusunda www.netgazetesi.net adresindeki TR-V9.net anasayfa virüsü nasıl silinir makalesinden faydalanılmıştır. 

 
Toplam blog
: 4
: 2292
Kayıt tarihi
: 23.10.13
 
 

1980 İstanbul doğumluyum. 2002 yılında İTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu..