Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '14

 
Kategori
İnternet
 

Kredi Kartı Online Ödeme Sistemi Sanal Pos kurulum altyapısı

Kredi Kartı Online Ödeme Sistemi Sanal Pos kurulum altyapısı
 

Online E-tahsilat Sistemleri


Kredi kartı online ödeme sistemleri, bir diğer adı ile sanal pos kurulum altyapısı özellikle e-ticaret siteleri ve online ödeme sayfalarında en çok kullanılan sistemler olmakla beraber güvenlği ön plana alınması ve aynı zamanda sorunsuzca kurulması gereken sistemlerdir. Bu makalede online tahsilat sistemleri hakkında detaylı bilgi verilecektir.
 
Bilindiği üzere kredi kartı ile online tahsilat yapılabilmesi için sanal pos kullanılması gerekmektedir. Herhangi erhangi bir alışveriş yaptıktan sonra kredi kartı ile ödeme yapılırken kullanılan cihazlara pos cihazları yani fiziksel pos adı verilmektedir. İnternette kredi kartlarından ödeme alınabilmesi için ise bankalardan başvuru yapılarak alınan sanal posların kullanılması gerekmektedir.
 
Sanal pos kullanılabilmesi için ise hali hazırda bir yazılım alt yapısının kullanılması gerekmektedir. Bu yazılım dışarıdan gelecek bütün tehditlere karşı uluslar arası geçerliliği olan sistemler kullanılarak güvenlik altına alınmış olmalıdır. Ödeme yapılacak olan sayfa SSL şifreleme sistemleri ile korunmalı, sitelerin bulunduğu sunucuların ise gelecek olan saldırılara karşı önlemlerinin alınmış olması gerekir.
 
Sanal pos başvuruları kabul edildikten sonra uzman yazılımcılar tarafından ödeme sayfanıza entegre edilmesi gerekir. Ancak bu işlem yapılırken gerekli bütün tedbirlerin alınması istenir. 
 
Kredi kartı tahsilat sistemi (Elektronik Tahsilat) E-tahsilat Nedir ?
 
E-tahsilat kendi internet sitenizi açarak web tabanlı bir şekilde bu site üzerinden, Türkiye’de bulunan bütün kartlardan ödeme almanızı sağlayabilen sistemlere verilen isimdir. Uzun adı ile elektronik tahsilat olarak telaffuz edilebilir. Firma ve işletme sahipleri kendi ödeme sayfalarını oluşturarak hem müşterilerinden, hem bayilerinden hem de bayilerinin mağazasına gelen müşterilerinden kredi kartı ile tahsilat yapabilmektedirler.
 
E-tahsilat sistemi cepten tahsilat özelliğine sahip olan bir yazılımdır. Bu sayede ödeme almaya gönderilen tahsilatçıların pos taşımalarına gerek kalmaz. İnternette bağlanabilen akıllı telefonları üzerinden ya da tablet bilgisayarları ile tahsilat sırasında firma ödeme sayfasını kullanabilmektedirler.
 
Yönetim panelleri mevcuttur
 
E-tahsilat sisteminin bir adet ödeme sayfası ve bir adet yönetici paneli bulunmaktadır. Ödeme sayfası sayesinde kim ödeme yapmak isterse kullanıcı kaydı oluşturarak firmaya kredi kartı ile ödemesini gerçekleştirir. Firma yetkilisi ve bazı yetkilendirmeler verdiği bayiler ise online olarak yönetim paneli üzerinden ödemelerin takibini yapabilmektedirler. İşlemlerin iptaline ya da geri ödenmesine karar verebilirler. Kredi kartı ile alınacak tahsilatlar için tek çekim, taksitli çekim ya da dövizli çekim gibi tüketicilerine farklı ödeme setleri tanımlayabilirler.
 
İşlemlerin raporlanması ve faturalandırma
 
E-tahsilat yönetim paneli sayesinde yapılan her işlemin kaydı tutulmakta ve firma yetkilisi istediği zaman bu kayıtlara ulaşabilmektedir. Kim, ne zaman, ne kadar ödeme yapmış yönetici paneli üzerinden takip edebilmektedir. Birden fazla sanal pos tanımlanmış ise sisteme hangi sanal posa ne kadar ödeme gelmiş grafiksel ya da belirlemiş olduğu kriterler doğrultusunda takibini sağlayabilmektedir. İsterlerse yapılan işlemleri export edebilmektedirler.
 
Muhasebe ve finans departmanlarında faturalandırmalar sürekli hatalar ile karşılaşılır. Ödeme zamanlarında ise aşırı iş gücü ve zaman kaybı ile birlikte istenmeyen mali sorunlara maruz kalınabilmektedir. E-tahsilat kredi kartı ile tahsilat sistemleri bu sorunlarında da önüne geçen bir sistem olmuştur. Muhasebe programları ile birlikte entegre olabilme özelliği sayesinde faturalandırma, cari ve ekstre entegrasyonları yapılabilmektedir. Bu sayede muhasebe alınan ödemeler zaman kaybı yaşanmadan ve hatasız bir şekilde incelene bilmektedir.
 
E-ticaret sitesi açmadan önce ya da online kredi kartı tahsilat sistemi kurmadan önce uluslararası geçerliliği olan güvenlik önlemlerinin kullanılıp kullanılmadığına dikkat edilmeli ve sahip olunacak olan sistemlerin bütün banka sanal posları ile sorun yaşanmadan entegre bir şekilde çalışabilir olmasına önem verilmelidir.
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..