Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor ve gasp edilen kupa

Trabzonspor ve gasp edilen kupa
 

Kupa Trabzonsporu bekliyor


Fenerbahçenin şike yaptığı açık net bir şekilde dünya ve Türkiye kamoyunun önünde durmasına ve UEFA nın Trabzonspor'u Şampiyonlar liginde oynatmasına yasaların da emredici hükümlerine rağmen Türkiye kupası halen Trabzonspora verilmiyor ve Fenerbahçe küme düşürülemiyor.

TFF nin bu acziyetinin ve korkaklığının veya tarafgirliğinin bir şekilde ikna edici bir açıklaması mutlaka yapılmalıdır. Adeta Trabzonspor ile dalga geçiliyor. Yeter artık bu belirsizlik mutlaka bitmelidir. 

Kupayı Trabzonspor'a vereceklerse versinler, FB yi küme düşüreceklerse bir an evvel düşürsünler. Bunun tersi olacaksa da olsun ve karar verilsin. Kim neyi bekliyor anlamak mümkün değil.

TFF nin bu kadar büyük bir tutarsızlık içine sürüklenmesinin nedeni nedir bilmek istiyoruz. Siyasi iktidar mı korkutuyor yoksa kendileri bizim bilmediğimiz bir illegaliteden mi korkuyor? Artık bütün bu soruların cevapları hiç vakit geçirilmeden verilmelidir.

TFF nin henüz bilinmediği ve öğremeyi beklediği bir şey olmadığına göre neden kendisini bu kadar küçük düşürüyor merak etmemek mümkün değil.

Şayet yeterli kanıt yok diyen varsa da gelsinler bende en cahil bir insanı ikna edebilecek  bilgi ve belgeler var kendilerine vereyim. Basın yayın organlarında yer alan yasal telefon dinlemeleri ve tabeleri görmeyecek kadar gözleri perdeli insanların görebilecekleri başka ne olabilir?

Belli ki işin içinde TFF nin açıklayamadığı başka şeyler var. En azından bir vatandaş olarak ben öyle düşünüyorum. Görülmüş müdür ki, şampiyonlar liginde bir takım maç yapacak yani UEFA onun şampiyon olduğuna karar verecek ama şumpiyonluk kupası onun müzesinde olmayacak?

Şunu da burada ifade etmeliyim ki, Ulusal TV lerimiz basın yayın organlarımızın çok önemli bir bölümü TFF nin bu haksız ve adaletsiz tutumunu orosından burasından savunur durumda.

Evrensel anlamda hak hukuk ve adalet ölçülerinin burada işlemediği tam aksine menfaat ilişkilerinin ağır bastığı görülmektedir. Bir Türk vatandaşı olarak bu durumdan çok büyük üzüntü duymaktayım. Keşke diyorum 21.yüzyılın Türkiye'sinde böyle olaylar yaşanmasaydı.

Artık TFF şunu iyi bilmelidir ki, onu destekler görünenler dahil bu ülkede hiç kimsenin kendilerine güveni kalmamıştır.Başta TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar olmak üzere bütün sorumluluk taşıyanlarının istifa etmeleri gerekir.

Bu konularda dünyanın başka ülkelerinde hangi süreçlerin yaşandığını dahi göremeyen bu sorumlu ve yetkililerin TFF yi daha da küçük düşürmelerine izin verilmemelidir. 

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..