Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Trafik dediğimiz canavar

Trafik dediğimiz canavar
 

Bir lise öğrencisi kız , kurs çıkışı gecenin karanlığında evine dönerken arkadan gelen aslında 30km hızla gidilmesi gereken ara yolda 70km hızla giden arabanın çarpması ile arabanın ön camına çarpıp yere düşer . Sürücü içkilidir. Liseli kız kaza sonucu yaşamını yitirir.

En kotu olan yasamin yitmesi ama bu yitise neden olan etkenler daha da urkutucu . Arabayi kullanan 18 yasinda ve burada yirmi yasindan kucuk olanlarin icki icmesi yasak . Ama dinleyen kim bugunlerde ...

Surucu bisikletli kizin birden arabanin onune dogru yoneldigini ve son anda farkettigini soyler polis sorgulamasinda . Polis nerede ise kizi suclu bularak gence para cezasina carptirir , hapise bile gitmez .

Aile perisan . baba kendi yaptigi maketlerle ve polis sorusturmasinda surucunun anlattiklari ile kazayi bir kez daha degerlendirir . Surucunun ilk ifadesi ve sonraki ifadeler arasinda farklilik oldugunu gorur. Polise basvurur . Polisin "Yaniti dosya kapandi ." demesi acilarini daha da artirir . Ama baba ve anne yilmaz . Tekrar tekrar kazanin olus seklini ve polisteki bilgiler arasindaki farki polise anlatmaya calisir . Cunku carpma sirasinda kizin sol tarafa dustugu soylenmekte imis ama hangi kosulda olursa olsun carpma sonucunda kizin sag tarafina dusmesi olasiliginin yuksekligi bilirkisi ile de belirlenmis . Ama polis hala kendisinin hakli oldugu dusuncesinde .

Ben bilirkisi degilim ama sagduyumu kullandigimda hiz limitine uymak gerektigine inaniyorum , ve hepsinden onemlisi ickili araba kullanmanin kazaya neden olacagindan eminim . Belki ickili araba kullandim ama simdiye kadar ne yakalandim ne de kazaya neden oldum diyen olabilir . Ama "bir sicrar cekirge , iki sicrar cekirge ....."

Ulkemizde kaza ve polis sorusturmalarina kuskulu bakildigi da bir gercek . Polisleri kotulemek gibi bir niyetim yok ama yillar once annemin olumune neden olan otobus surucusu nedense kisa bir sorgulama sonucu mahkemeye bile cikmadan ortadan kaybolmustu. Mahkememizin sonuclanmasi saygideger isine duskun ! avukatimiz sayesinde on yili askin bir sure almisti. GECTI BOR'UN PAZARI....Tazminat davasi sonucunda alacagimiz para enflasyonla ayni oranda artmadigi icin deyim yerinde ise deve iken fareye donusmustu.

Ben de surucuyum . Ozellikle bisikletlilerden cok korkarim . Gercekten bazan birden yon degistirirler. Ozellikle cocuklar ....deli fisek gibiler . Ufak bir kazada bile suclu surucu suclu bulur bisikletli hatali olsa bile . Burada yayalar ve bisikletliler hatadan muaf gibi , suruculer dikkatli olmak zorunda .

Ama yukarida sozunu ettigim kazada bisiklete binen genc kiz suclu . Ickili , hiz limitini asip insanin canina kiyan kisi nasil sucsuz bulunmasini ben de bir turlu anlayamadim .

Lutfen ickili iken araba kullanmayalim . Trafik kuralalrina uyalim . Canlar ufak ihtimallerle heba olmasin . Gorevlilerin sorumluluklarini da unutmayalim .

Trafige ailesinden yakinlarindan bir kurban veren biri mutlaka vardir aranizda ..Nedenlerini , karar sonuclarinin adil oldugundan , yasalarin boslugundan yararlananlarin oldugundan hic kusku duydunuz mu ?

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..