Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '16

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Trafik Sigortası ve soygunculuk!

Trafik Sigortası ve soygunculuk!
 

Yaşamak ya da ateşte yanmak.


 
   Bugün aracımın zorunlu trafik sigortasını yaptırdım. Geçen sene en uygun 350tl iken şimdi 600tl. Hiç kaza yapmadı isen 600? den 1000tl ye kadar sigorta şirketlerine göre fiyatlar değişiyor. Eğer bir küçük kazan oldu ise 1200tl den 2000tl ye kadar yükseliyor. Hani, geçen yıl hükümet sigortacılığa düzenleme getirmişti ya kaza yapmayan düşük fiyatlar ile sigorta ödeyecek. İşte O düşük fiyat 550 - 1290tl arası.
 
Kazan varsa 1500-2400tl arası. Zorunlu trafik sigortası bir SOYGUN olmuştur. Devlet burada ücretin vergisini alıyor veya yükseltti. Ama aynı aracı 500tl ye sigorta yapan ile 1300tl (benim aracım örnek) bu farkı bazı sig. şirketleri çok kar yapıyor.
 
500tl bile uçuk ve SOYGUN iken, bu paralar firmaları haksız zengin ederken devlet nerede. Arabası olan yolunacak kaz mı? Bu memlekette. Vergiler, sigortası kaskosu. Tamam aracı olan ödeyecek te, son 3 yıldır zorunlu trafik sigortaları her yıl %100- 150 katlanıyor. SEBEBİ NE? Araç almayın, sadece zenginler alsın mı? Bu millete özel araç çok lüks mü? YA DAH HÜKÜMETİN HANGİ KAYNAKLARI KURUDU DA BU YOLLA ARACI OLANLARI SOYGUNCA SINA SÖĞÜŞLÜYORLAR. Ya da sigortacıların soygununa göz yumuyor.
 
   Herşey güllük gülistanlık değil bu memlekette aslında. Evden çıkamaz sadece tv ve gazeteni okur, karın tokluğuna yaşarsan, bazı görüşe göre hayat normal bazılarına göre felaket. Ama birde biraz kafanı kaldırıp bir şeyler ile ilişkin var ise, evin, araban, 18 yaşını aşmış okumayan oğlun, mahkemelik avukatlık işin, hastalık, işe girme yarışı içinde olmak... Vs. Bunlar O kadar paralı ve soyulacak kaz durumuna düşürüyor ki... Bulaşan yandım Allah diyor.
 
Şimdi bu yazdıklarıma bazıları siyasi cevap yazacaktır biliyorum. Öteki olsa değişen bir şey yok ama, en azından haykırışlar arttırılmalı. Herkes biraz daha gerçekleri görmeli. YANİ İNSANCA YAŞAMANIN MALİYETİ ÖYLE ENFLASYON ORANINDA DEĞİL 2-3 KATI ARTIYOR BU MEMLEKETTE.
 
 

 

 
Toplam blog
: 4
: 545
Kayıt tarihi
: 10.09.11
 
 

1957 yılında İstanbul'da doğdum. Aslen Trabzonluyum. 1978 yılında Eyüp lisesini bitirdim. Terör o..