Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '13

     
    Kategori
    Elektronik
     

    Transistörün sağlığa yararları

    Transistörün sağlığa yararları
     

    Transistör


    Başlığı görünce şaşırdınız mı?

    Transistörün sağlığa ne yararı olabilir ki?

    İşte Cevabı;

    Transistör 1947 yılında icat edilmiş. Germanyum ve Silisyum denilen iki yarı iletken madde kullanılarak imal edilen transistörler, insan hayatına girdiği günden itibaren inanılmaz bir değişimin en büyük kahramanı olmuşlar. Günümüzde gördüğünüz ne kadar teknoloji harikası varsa aslında hepsinin gizli kahramanı transistörlerdir. Düşünün, 1947 yılından itibaren bugüne kadar teknoloji nereden nerelere gelmiş. Bu muhteşem hız ileriki zamanlarda teknolojinin hangi boyutlara gelebileceği konusunda inanılmaz beklentilere kapılmamıza neden oluyor.

    Bugün milyonlaca transistör bir araya getirilerek microchipler (entegre, işlemci vs gibi bilinen ürünler) üretilip günümüzdeki teknolojik ürünleri meydana getiriliyor. Transistörün elektronik sektöründeki gelişimini ve serüvenini başka bir makalede paylaşacağım. Şimdi konumuza dönelim.

     Transistörün Sağlığa Yararı Nedir ?

    Biliyorsunuz ki Tıp Sektörüde elektronik teknolojisine paralel olarak değişmiştir. Bunun nedeni modern tetkikler için gerekli cihazların, kapsamlı araştırmalar ve tıpın en önemli kaynaklarından biri olan detaylı istatistikler için gerekli bilgisayarların temelide bu transistörden geliyor.

    Transistör icat edilmeseydi haliyle milyonlarca transistör küçücük bir chip içerisine de yerleştirilemeyecekti. Dolayısıyla modern tıpın kullandığı hiç bir elektronik üründe yapılmamış olacaktı. Bugün tıp dünyasında doktorların kullandığı tahlil ve tetkik yöntemlerinin neredeyse tamamı, operasyonlarda kullandıkları modern robotlar, nano tıp, vs.  çok üst düzey elektronik cihazlarla yapılıyor. Dolayısıyla gerçekte elektronik sektörü ve elektronik mühendisleri bütün teknoloji dünyasının olduğu gibi tıp sektörünün de lokomotifliğini yapıyorlar.

    Ayrıca biliyorsunuz ki insan sağlığı açısından tıp dünyasının önerdiği ve yasakladığı herşey; Araştırmalar ve takiplerle ortaya çıkan bilimsel makalelerin kabulu ve yayımlanmasından sonra hekimler tarafından halka aktarılıyor. Bu araştırmaları ve on yıllar boyu süren denek incelemelerinin takibi, ortaya çıkan istatistiklerin değerlendirilmesi için önemli database’ler ve bunları hızlı işleme kabiliyetine sahip bilgisayarlar gerekmektedir.

    İlgi çeksin diye koyduğum bu başlıkta yazdığı gibi transistör sağlığınıza yararlı. Ama sakın yararlı diye suyla yutmaya filan da kalkmayın.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 515
    Kayıt tarihi
    : 20.02.13
     
     

    Elektrik-elektronik otomasyon sistemleri üzerine özel bir şirkette yönetici olarak çalışıyorum. ..