Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '12

 
Kategori
Spor
 

Triatlon Çalıştayı yapıldı

Triatlon Çalıştayı yapıldı
 

Triatlon Federasyonu Çalıştayına katılan sporcu antrenör ve idareciler


Bu haftasonunda ülkemizde ikinci kez tertiplenen “Triatlon Çalıştayı” İzmir Blanca otelde yapıldı. Türkiye Triatlon Federasyonu’ nun 2012 yılı planlı çalışmalarında olan “Triatlon Çalıştayı” na çeşitli kulüplerin traitlet ve antrenörler temsilcileri ile yönetim kurulu üyelerinin bir araya gelmesi ile gerçekleştirildi. Çalıştay, Türkiye Traitlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Eğitim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Nevzat Mutlutürk, Başhakem Aydoğan Ulaş ve Organizasyon Komitesi sorumlusu Melih Işıkçı’ nın katılımlarının yanında Türkiye’ nin çeşitli illerinden çalıştaya davet edilen 15 sporcu ve antrenörü ile yapıldı. (Göksen Çınar, Zülfü Karabulut, Zekeriya Yücetürk, Caner Sağcan, Fuğgan Arık, Aytuğ Akar, Utku Yaşar, Bahadır Tama, Mert Onaran, Yüksel Işık, Elif Özmen, Çetin Meydan, Alper Köksoy, Ayhan Tama, Okan Ulaş, Alpay Akhun)

Moderatörlüğünü Melih Işıkcı’ nın yaptığı “Triatlon Çalıştayı” nda, tüm katılımcılar sırası ile söz alarak görüş ve önerilerini sundu. Yapılan çalışmada, triatlon için 2012 yılında yapılanlar, 2013 yılı için yapılması gerekenler ve milli sporcuların olimpiyatlara katılımının sağlanması tartışmaya açıldı. Katılımcıların demokratik bir platformda oldukça kapsamlı bir şekilde görüşlerin bildirildiği çalıştayın ilk günü için belirlenen gündem maddeleri arasında, 2013 yılı yarışmalarından beklentilerinin tartışılması, müsabaka yaş kategorilerinin tartışılması, Alt yapı ve sporcu sayısının arttırılmasındaki görüş ve düşüncelerin tartışılması, Sponsorluk faaliyetleri hakkında görüş ve düşüncelerin tartışılmasıydı. İkinci gün yapılan çalışmanın gündemi ise 2013 yılı faaliyet takvimi hakkında görüş ve düşüncelerin tartışılması, tartışılan konuların gözden geçirilmesi ve kayıt altına alınması şeklinde oldu. Oldukça verimli geçen çalıştayda katılımcılar, belirlenen gündem dışında da görüşlerini beyan ederek “Triatlon Çalıştayı” na katkıda bulundular.

“Triatlon Çalıştayı” nın açılışında çok kısa bir konuşma yapan Melih Işıkçı, çalıştay hazırlıklarının genel kurul seçimlerinden hemen sonra nefes almaksızın gerçekleştirildiğini söyledi. Ardından konuşan Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, “Genel kurul seçimleri yapıldıktan sonra hemen çalışmaya başladık. Çünkü vaktimiz yok. 2009 yılında göreve geldiğimizden bu yana birçok çalışma yaptık. Birçok ilkleri gerçekleştirdik. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Genel Müdürü’ müzle görüştüm. Bizlerden alt yapımızı güçlendirmemizi, sporcu sayısını arttırmamızı ve 2016 olimpiyatlarına katılmaya odaklanmamızı istedi.

Ben çalışmalarda triatlona katkı sağlayan herkese destek olacağım. Bugün yapacağımız çalışmada hem 2013, hem de dört yıllık planlamaların ön çalışmasını yapacağız. Ayrıca ülkemizin 2020 yılında olimpiyatları alacağına inanıyorum.

Bugün sizler buradasınız. Sizler spor yapıyorsunuz. Sizlerin çalıştaya katkı sağlayacağınıza inanıyorum. Çalıştayda fikirleriniz söyleyin. Geçen yıl yaptığımız 3 günlük çalıştayı bu yıl bir haftaya yayıyoruz. Bu yıl yaptığımız çalışmalarla faaliyet takvimi çok daha erken açıklanacak. 2013 sezonu geçtiğimiz yıllardan daha geniş bir takvime sahip olacak. Yapacağımız çalıştay ile yönetim kurulumuza katkıda bulunun lütfen.”
diyerek sözlerine son verdi.

İki ayrı günde gerçekleştirilen “Triatlon Çalıştayı”a nda, katılımcıların ileri sürdüğü görüş ve öneriler, notlar halinde kayda alındı. Hafta boyu devam edecek olan çalıştayın ilk iki günde kayda geçirilen önerileri teknik kurulca değerlendirmeye alınıp özetlendikten sonra yönetim kuruluna sunulacak. Yönetim kurulu, yapacağı çalışma ile en kısa zamanda kurallar ve faaliyet takvimine dair kararları onaylayarak, federasyonun internet sitesinde yayınlanacak.


Daha ayrıntılı fotoğraflar için cyclingtr.com' u ziyaret edin


 

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..