Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '16

 
Kategori
Futbol
 

Tribüne gelmeyenler haklı

Geçen sene tarihin en pahalı kadrosunu futbol cehaleti ile adeta katleden bir teknik adamı birkaç milyon Euro tazminatı için görevde tutan, sezona onunla başlayan,

Bu yetersiz hocayı göndermek için Şampiyonlar Ligi' nden elenmeyi bekleyen,

Hücuma dönük olarak ihtiyaç duyulan hiç bir mevkiye kaliteli transfer yapmamış olan,

Forvet hattını Fernandao ve Emenike gibi Fenerbahçe' nin kalibresinde olmayan forvetlere teslim eden,

Sportif başarıyı öncelik olarak görmeyen,

Fenerbahçe yönetimi, özelde de sayın Başkan Aziz Yıldırım, bu sezona bu başlangıcın mimarıdır. 

Son 3 sezonki hatalı kararlar, bu tabloyu kaçınılmaz kılmıştır. 

Büyük bir mucize olmaz ise, bu profilde bir kadrodan şampiyonluk çıkmaz. En iyi sonuç 2. lik olur. Avrupa' da gruplardan çıkmak çok büyük başarı olur. 

Bakmayın siz, UEFA Avrupa Liginde final oynarız diye atıp tutan yöneticilere, spor yazarlarına. Onlar futbolun "f" sinden anlamıyorlar. Sakın bunlara aldanıp da boş hayaller kurmayın. 

Bu sene, Fenerbahçe yönetimi aldığı (almadığı) kararlar nedeni ile zaten çıtayı belirledi. Bu çıta daha yukarıda olmaz. Geçtiğimiz sezonlarda yetersiz diye yollanmış olan Emenike, Stoch' dan medet umuluyor. Ki o Stoch, bu Fenerbahçe' nin en klas ayağı, en üst düzey futbol zekasına sahip futbolcusu, en yetenekli sporcusu ise üzerinde baya düşünmek gerekiyor. 

Dick Advocaat Haziran' da getirilmiş olsa, transferi kendi yapsa, bunlar yaşanmaz. Ama nerde bunu düşünecek, planlayacak vizyon?

Maça gelince, Fenerbahçe 10 kişi olmasına rağmen kötü oynamadı. Ama oynadığı rakip kim? Kendisinin dokuzda biri maliyetinde bir takım. O takım ki, bugün müthiş bir savunma disiplini ile oynadı. 11' e 11 oynansa bile bu savunmayı aşmak kolay olmayacaktı. 

Ben Dick Advocaat' in çıkardığı 11' i, sistemini, oyuncu değişikliklerini doğru buluyorum. Bence Advocaat takıma ciddi katkı sağlayacaktır. Birkaç hafta sonra, kapasitesi olan oyuncuların kapasitesine ulaşmasını sağlar. Ancak bu kalibrenin oyuncusu olmayanlara Advocaat birşey yapamaz. Onlar en fazla bunu verebilir. Bundan fazlasını veremez. 

Fenerbahçe' de sorun futbol takımının profilinde. Bu takımın en iyisi, en göze batanı Stoch ise, profil düşük demektir. Emenike, Fernandao ve hatta Volkan, bu takımın 11 oyuncuları mı? Fenerbahçe seviyesine, beklentilerine uygunlar mı?

Sezon başında, Van der Wiel, Gökhan' ı aratmaz dedik, aratıyor. Hasan Ali, Caner' i aratmaz dedik aratıyor. Demek ki bu konuda da biz yanılmışız. Bu da bir öz eleştiri olsun. 

Fenerbahçe taraftarı kombine almıyor, üye olmuyor diyorlar. Allah aşkına bu tablo ile neden kombine alsın, neden üye olsun? Yönetimin biraz öz eleştiri yapması gerekiyor. 

Şimdi yönetimin vereceği karar şu; ya Finansal Fair Play kısıtını bir şekilde aşıp, 2-3 tane klas, doğrudan 11' e girebilecek transfer yapacaklar (ofansif orta saha, forvet ve kanat) ya da bu kadro ile yola devam edip, ligde mucize peşinde koşacaklar. Eğer ikincisi tercih edilir ise, tribünler daha çok boş kalacaktır. 

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..