Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Maestrosuz orkestra, devamı Bursa'da: 1:0

Maestrosuz orkestra, devamı Bursa'da: 1:0
 

Helal sana Deivid de Souza!


Kupa maçlarını havası bir başka oluyor; futbol zevki, mücadele, strateji, en önemlisi de rakibi eli boş göndermek. Bugün rakip Yeşil Timsahlar, bu 3. ağırlama ve yine hediyesiz yolladık Bursa'ya...

İlk maçımız hemen Arsenal yenilgisinden sonra olmuştu ve acısını onlardan çıkarmışlardı 5:2'lik maçta. Diğeri grup maçlarında Kadıköy'de oldu ve 2:0 kazandık. Onlar da onun acısını garibim Tokatspor'dan çıkardı ve 6 gol attılar.

Kur'ada Bursaspor çıkınca ben dahil tüm Fenerliler sevindi, Bursa'yı küçümsediğimizden değil, dişimize göre bir takım; havası-suyu, stadı güzel, teknik direktörü beyefendi, seyircisi de ateşli.

Malum bizim takım zor maçları daha iyi oynuyor. Denizlispor ya da Antalyaspor çıksa bu kadar iyi mücadele etmezlerdi. Sivasspor, iyi ki çıkmadı, hava ve saha şartları da artı zorluk getirecekti.

****
Ayrıntılı girişten sonra gelelim maça;

Genel olarak ilk dakikadan 90. dakikaya kadar tempoluydu oyun. Trabzonspor'u aratmadılar hani, güzel maç oldu. Fenerbahçe'nin üstünlüğü vardı ama diğer vasat maçlarımız kadar gol pozisyonu olmadı. Bu akşam çok şükür, Semih'i buldu takım, pas bulamadı.

Neden? Çünkü Semih'i besleyen adam Alex, karısının yanında izledi maçı, kulübede bile değildi. Aragones, dinlendirmek için, dedi. Hatta ben onu torunum gibi seviyorum, diye de ekledi.

Kaptanı olmayınca, orta saha zaafiyeti ilk kez bu kadar açık seçik belli oldu. Selçuk, Deivid, Semih, üçü de Alex ile iyi oynayan oyuncular. Nitekim Selçuk yerini Deniz'e bıraktı, çünkü iyi oynayamadı. Emre aldığı topları iyi dağıtamadı ve kendisi götürmek istediğinde hep rakibe kaptırdı. Uğur Boral'ı yedeği Vederson da öyle. Bugün sahanın en kötüsüydü Vedo. Ne serbet vuruşları ne köşe vuruşları iyiydi, gol köşe vuruşundan gelmesine rağmen. O gol, Deivid'în iyi zamanlama ve boy avantajından geldi. Deivid bugün özellikle ilk yarıda mükemmeldi. Kazım da, Gökhan da. Eski Gökhan tabi ki. Yeni Gökhan 70. dakikada girdi. Valla ben çok beğendim, özgüveni ve tekniği yüksek biri. İlk izlenimim olumlu, kişiliği de oturmuş, efendi görünüyor. O sahaya ilk çıkmasına rağmen tedirginlik ve heyecan belirtisi bile yoktu, az kalsın ilk golünü de atacaktı, formayı en kısa zamanda kapacak gibi. İyi ki de almışız...

maçtan önce Bursaspor'un sert oynayacağını belirtmişti yorumcular. Beşiktaş'tan gelen (Beşiktaş'la muhabbetleri olmasa da alış-verişleri iyi.) yeni transferleri Ali Tandoğan ve Tuna da vardı. Her ikisi de faul anlamında ne varsa yaptılar. Hele maçın daha başında Carlos'a atılan bir tekme var, dizinin kırılması işten bile değil. Hakem kart bile göstermedi, aslında kırmızı kart az bile o harekete. Yine Volkan Şen, önceki maçlarda olduğu gibi Carlos'a resmen musallat oldu, hadi o çocuk sevimli, yapıyor sonra gönlünü alıyor hoşgörülü Carlos'un. Tuna da Deivid ve Lugano'nun başbelasıydı. Lugano tam gol atacakken düşürüldü. Hatta hareketin penaltı olduğunu söylediler.

Maç boyunca cebinde akrep taşıyan Hakem, maçın son bölümünde Lugano'ya sarı kartı gösterdi. Hakem takdir hakkını hep Fenerbahçe aleyhine kullandı.

Öbür maçtaki Volkan gibi Babacan Volkan da iyiydi, hala gol yemez ünvanını koruyor. Ona çok iş düşmedi abisi gibi, bir-iki tehlike yaşadı. O da Vederson ve Gökhan'nın ıskalamasından. Bugün Alex gibi, Edu da yoktu sahada. Önder de onu aratmadı, hatta hucümda bile yer aldı. İlk defa kulübeden maç izleyen Güiza, son tercih olarak oyuna girdi, koştu koştu, alkışı da aldı.

Maçın rüvanşı 5 Şubat'ta Bursa'da. Bu skor, tek gole rağmen iyi bence. Rakip eli boş döndü, kendi evinde en az 2 gol atması gerek. Fenerbahçe mutlaka gol bulur ve turu geçer.

Gelsin sonraki rakipler!

Bakalım rakipler ne alemde?

Bugün Antalya'da oynanan diğer maçta Beşiktaş, Bobo'nun (biri penaltıdan) 2 golü ile büyük avantaj sağladı. Antalyaspor en kötü oyununu sergiledi.

Hep yazayım diyorum, unutuyorum; Bobo'nun Fener'de olmasını çok isterim, çünkü geldiğinden beri çok maçı çevirdi, hala da değeri bilinmiyor, kulübede bekliyor.

Bizimkiler neden onu almayı akıl etmiyor?

Cimbom'un işi bu kez zor. Sivasspor ile 1:1 berabere kaldılar. Futboldan çok tezahüratlar gündeme oturdu. Bu olay Sivasspor'un turu geçmesini kolaylaştıracak etken olabilir.

Denizlispor ile Ankaraspor 1:1 berabere kaldı, her iki golü de Ankaralılar attı. (Batak, kendi kalesine) Denizlispor bu turu zor geçer.




Size iyi geceler!

******

Resim alıntıdır:

http://www.fenerbahce.com/galeri.php?frm_id=117&sira=3#galeri_anchor
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..