Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '09

 
Kategori
Spor
 

TRT, Milli Takımımızın hazırlık maçını şifreledi...

TRT, Milli Takımımızın hazırlık maçını şifreledi...
 

TRT, Milli Takımımızın hazırlık maçını (Ukrayna - Türkiye ) şifreledi...

Genel bütçeden kaynak aktarılan, elektrik faturalarından pay alan, bondrol gelirlerini kasasına indiren TRT, Milli Takımın maçına şifre koydu...

Maçın, TRT'den verileceğine öğrendiğim de, heyecanla televizyonun başına oturdum.

Maçın ilk dakikaları kontrollü bir şekilde geçiyordu. Türk Milli Takımının bir şeyler yapacağına inanmaya başlamış, kendimi tam maça vermiştim ki: Ekran birden donuverdi.

TRT 1'i tekrar açıp kapadığımda, yayın yok veya şifreli yazısı karşıma çıktı. Bizim televizyon mu bozuk acaba deyip komşulara sorduğumda, onlar da burunlarından soluyorlardı, milli maçımız şifrelenmişti...

Vergilerimizle ayakta duran, bu ülkenin ulusal kanalı, hem de hazırlık maçı olan milli bir maçı şifreleyebiliyordu.

TRT, zaten son zamanlarda fazla izlenmeyen sıradan bir kanal olmuştu. Para nasıl olsa geliyordu. Siyasi iktidarda TRT'den memnun gözüküyor, o halde kendilerini değiştirmek, geliştirmek için bir neden görmüyorlardı.

Geçmiş dönemlerde bazı sanatçılara, futbol yorumcularına bol kepçeden para dağıtan TRT'nin, hazırlık maçı niteliğinde olan milli maçımıza bile şifre koymasını anlayabilmek çok zordu...

Can sıkıntısıyla yabancı kanallara göz attığımda, diğer ulusların, ulusal maçlarının televizyonlarda şifresiz yayımlandığını gördüm. Daha sonra sahile indiğimde, Turistlerin kendi ülkelerinin maçlarını dev ekranlarda keyfle şifresiz olarak izlediklerini görmek daha çok canımı sıktı.

TRT, halkın parasıyla ayakta duruyor. Halkına bir milli maç sevincini yaşatmayı çok görüyor...

Tarafsız olması ve halkına karşı bir vicdani sorumluluğu olan TRT'nin durmadan reyting kaybetmesinin nedeni de, ortaya çıkmış oluyor.

Geçmişinde çok önemli başarılara imza atmış, Türk televizyonculuğuna öncülük etmiş TRT'nin, kendisine bir çeki düzen vermesinin zamanı gelmiştir.

TRT, kendisini toparlayamaz, halkına karşı sorumluluklarını yerine getirmezse, zaman içinde eriyip yokolmayla veya sıradanlaşmayla karşı karşıya kalacaktır.

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..