Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '09

 
Kategori
Güncel
 

Pisuar, vali ve çağdaş uygarlık

Pisuar, vali ve çağdaş uygarlık
 

Çok garip bir ülkede yaşıyoruz...

Ordu Valisi, merkez ve ilçelerin camilerindeki pisuarları, ayakta işemenin dinimize göre mekruh olduğu gerekçesiyle söktürüyor.

Ayakta işemenin, prostat kanseri yaptığını da belirtiyor.

Uygulama , ülkemizde komik bir şekilde tartışılmaya başlandı.

Diyanet yetkilileri, bilimadamları, ilahiyatçı yazarlar bu konuda görüşlerini açıkladılar.

Arabistan iklim olarak çok sıcak. Erkekler uzun elbise, entari giyerler. Bu entarilerle ayakta işemeye çalışmak çok zor ve gülünç oluyor. Sıçramalar nedeniyle de hijyenik olmuyor...Bu nedenlerle o bölgenin erkekleri bu işi ayakta yapamıyorlar.

Dünyada ve ülkemizde yeni yeni modern pisuarlar, klozetler üretilmeye başlandı. Her türlü hijyene, konfora sahip klozetler, şeker, tansiyon vb bile ölçüyor.

Alaturka, Alafranga tuvalet derken, toplumumuz daha hijyenik bulduğu için, pisuar, klozet ve tuvalet kağıdı kullanma alışkanlığını hızla artırıyor.

Tuvalet kağıdı kullanım oranlarına baktığımız zaman; AB ülkelerinde, kişi başına yılda 77 rulo tuvalet kağıdı tüketilirken, bu rakam ülkemizde sadece 7 rulo oluyor.

Yaşamın her alanını dinsel tercihlere kurallara, alışkanlıklara, geçmişte yapılan uygulamalara göre yapmak ne kadar çağdaş ve uygar olduğumuzu gösterir.

Zaten valimiz de, "Uygarlık, saçma sapan bir kavram" diyebiliyor.

Valimizin bir an, görüşlerini doğru saysak, bu uygulamanın sadece camilerde değil, tüm alanlarda uygulandığını düşünelim. Okullarda, toplu yaşam yerlerinde tuvalet kuyruğuna girmemiz gerekir. Kadınlar bu işi, ayakta yapamıyorlar, haliyle oturuyorlar, kadınlara ait tuvaletlerde her zaman bir yığılma oluyor. Ayrıca umum yerlerde oturarak yapmak, birçok hijyenik sorun da yaratıyor.

Valilerimiz, illerimizin en büyük mülki amirleridir. Söyledikleri, söyleyecekleri sözler çok önemsenir. Valimizin bu uygulaması, ülkemizin nereye doğru yol aldığının bir göstergesi gibidir.

Bilimsellik yerine, dinden icazet almak gibi bir anlayış, din devletlerinde olur.

Valimiz, öncelikle ilindeki okulların tuvaletlerini daha sağlıklı ve hijyenik hale getirsin...

Böyle komik konularla gündeme gelmek, dinimize de zarar verir. Ayrıca her kurum kendi isteğine, arzusuna, inancına göre değişiklik, tadilat yapamaz, yaptıramaz. Yaptırırsa devlet malına zarar vermiş olur...

Çok basit gibi görünen bu olay, geleceğimiz hakkında karamsarlığı da birlikte getirmektedir. Ülkemiz bir zihniyet değişikliğine doğru mu yol almaktadır...

Pisuar, vali ve çağdaş uygarlık....

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..