Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

TRT'nin imam nikahlı eşi

TRT'nin  imam nikahlı eşi
 

'oy' gelsin de nasıl gelirse, hangi yoldan gelirse gelsin


Herkesin ibadetiden kendisinin sorumlu olduğunu zanneden AKP iktidarı 'oy' gelsin de nasıl gelirse, hangi yoldan gelirse gelsinin peşinde koşmaya devam ediyor. Ne zamandan beri, geldikleri ilk günden beri...

Örneklerinin binlercesini gördük yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz, böyle giderse kim bilir daha neler göreceğiz. İşte size son bir örnek daha:

İran dizi filmleri artık bizlerle olacak. Dizilerimizi seyrederken ibadetimizi de yapmış, yapıyor olacağız. Nasıl mı?

İran dizi ve filmlerine "ibadet şartı" getiren isim olan Zergami Türkiye'deki meslektaşı TRT Genel Müdürü Şahin ile anlaşmış. Devlet televizyonları arasındaki işbirliği için hazırlanan protokole imzalar konmuş. Yani, IRIB ile TRTarasında imam nikahı kıyılmış.

Şimdi dizi ve filmlerimizi değiş tokuş edeceğiz. Uluslararası alanda, eğitim alanında işbirliği yapılacak, ortak prodüksiyolar gerçekleştirilecek.(!)

Zergami bu anlaşma karşılığında bir jestolarak "Şehriyar" dizisini TRT'ye vermiş bile.

Kim mi Zergami? Göreve geldikten sonra dizi ve filmlere "ibadet şartı" getiren,
çocuk programlarında nasıl namaz kılınacağını öğreten görüntülerin bulunması gerektiğini söyleyen, ezan vakti programları kestiren adam. Kısaca İran'ın Şahin'i.

Şu AKP iktidarına çok şey borçluyuz vesselam. Hakkı ödenir mi, ödeyebilir miyiz bilmiyorum. Bunca işin, bunca hizmetin arasında(?) sen kalk git, üstelik başka memleket yokmuşcasına taa İran'lardan bizler için dizi filmler al da gel. Hizmet aşkı yakıyor, kavuruyor içlerini...

Biz bu cehaletimizle bunların elinde daha çok maskara oluruz, çok oyuncak oluruz.

 
Toplam blog
: 660
: 862
Kayıt tarihi
: 15.04.08
 
 

Atatürk, cumhuriyet ve Türkçe sevdalısıyım. Hayatımda hiçbir konu veya olay karşısında 'keşke' de..