Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Terim "olmak - olamamak"

Terim "olmak - olamamak"
 

En alttan gelerek, zirveye hakkıyla otururan bir isim.


Hadi, hep birlikte Türk futbolundaki büyük ustayı masaya yatıralım. Terim'in karakter analizini yapalım. Daha yakından tanıyalım. Kızmaca darılmaca yok, artısıyla eksisiyle, iyisiyle, kötüsüyle dilimizin döndüğü, aklımızın erebildiğince yarı şaka yarı ciddi hoş sohbet yazalım

Futbol hayatına forvet olarak başlayıp savunma oyuncusu olan eski bir futbolcu.
En alttan gelerek, zirveye hakkıyla otururan bir isim. Futbol alt yapısının sağlam oluşu onu buralara getirdi. 'Kabadayı kent'imiz olarak bilinen Adana'dan.
Mizacında hala 'kabadayılık'tan izler taşıyor.

Eşinden destek görüyor fakat eşi geri planda durmayı tercih ediyor.
Çocukları ABD'de eğitim hayatlarını sürdürüyor. İngilizce öğrenmek için kurs aldı ama, bu dalda bir türlü başarılı olamadı. En iyi dost ve dostlukları İtalya'dan olduğu bilinmekle birlikte, Türkiye'den var olduğu tahmin ediliyor.

Bulunduğu ortamlarda karizmasıyla öne çıkıp, karşısındakileri etkileyebileceğini düşünenlerden. Saha kenarında da olsa vücut dilini çok iyi kullanabilen ender bir isim.

Eleştirilere pek tahammül edemiyor oluşu, eleştirileri hakaret gibi algıladığından olsa gerek. Kendi başarısızlığını görmez ve hatalarından ders çıkartmaz tarz veya havası, 'ben bilirim'den kaynaklanıyor. Yenilgiyi kolay kolay hazmedemiyor.

Yılmayışı bazı başarısızlıklarını örtüyor.Bir başarı örneği; Terim, futbolda Avrupa kapılarından Türkiye'yi geçiren isim. Anahtar sözcüğü "Takımdaşlık", kendi kitlesini zinde tutmak için bir kesimi belleyip, bunu motivasyon unsuru olarak kullanıyor.

Medya ile çatışmaya girebiliyor, kızdığında medya mensuplarını azarlamayı marifet sayabiliyor. Her zaman tek adamı oynamak, tek adam olmak istiyor.

Benden, benim araştırmalarımdan çıkan sonuçlar bunlar.
Dedim ya, 'hep birlikte Türk futbolundaki büyük ustayı masaya yatıralım' diye.
Devamını siz getirir misiniz?
 
Toplam blog
: 660
: 862
Kayıt tarihi
: 15.04.08
 
 

Atatürk, cumhuriyet ve Türkçe sevdalısıyım. Hayatımda hiçbir konu veya olay karşısında 'keşke' de..