Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Trump’un Eşi Magazin Dergilerine Poz Vermiş, Bizde Olsa Başkan Olamazdı

Trump’un Eşi Magazin Dergilerine Poz Vermiş, Bizde Olsa Başkan Olamazdı
 

Kişinin ahlakını yeteneklerine bağlar önce ahlaklı sonra yetenekli olacak dersek ihtimal ki aradığımız kişiyi zor buluruz.

Dünyada büyük işler başarmış kişilere baktığınızda çoğunlukla özgür düşünce yapısına sahip olduklarını görürüz.

Artı bazı konularda ahlaklı yapının özgür düşünmeyi engellediği de bilinmektedir.

Bütün bunlara bakınca ahlaklı olsun da ahlaklı olsun diye diretmek mantıklı görünmüyor. Uzay aracını yapacak kişi gay olsa red mi edeceğiz?

Madem millet olarak bu konularda hassasız önemli işler başaracak kimseleri dini ve ahlaki terbiyeden geçirelim. Ama o zaman da yetenekleri törpülenir mi bilinmez.

Yahu biz neye bakacağız? Hele de gerçekten bizlere ufuk açacak çalışmaları olan kimseleri “A bunun sevgilisi varmış” diyerek köşeye mi atacağız? Kendi özel hayatı, belli sınırları aşmadıktan sonra ne yaparsa yapsın, insanlığa faydasına bakarım.

Şu adlarını sıkça andığımız, dünyayı buralara getiren kimselerin kim bilir nasıl bir kişilikleri yaşamları vardı.

Cumhurbaşkanı beyin göçünden bahsediyor; gerçekten eğitimli insanlarımız yurt dışına gidiyor. Peki neden? Yeteri kadar özgür olmadıkları için. “Saçına sakalına bak. Şu tipe bak. Türk’e benzemiyor. Müslüman’a hiç.” Sana ne. Hem ne yapacağım kılığını kıyafetini, bana aklı lazım.

Eşi magazin dergilerine poz veren biri Türkiye’yi yönetebilir mi? Valla Aynştayn gibiyse yönetsin.

Bir de bu konularda halkın tepkisine bakılıyor. Yahu bizim halkımız dar kalıplarda yaşıyor; şapkayı ters giysen “Bizden değil herhalde” diyor!

Bu tür kimselere yaşantısı davranışı ne olursa olsun sahip çıkmalıyız. Zaten böyle kimselerin (sanatçıların özellikle) özgür bir yapısı olduğu biliniyor. Halk da öyle kabul edecek. Tabii ki bunun da sınırı var.

Yaşantısı davranışı bize değersiz gelse de böyle kişiler değerlidir ve ayrıcalıklı olmaları gerekir. Zamanında eşi magazin dergilerine poz vermiş ama diyelim ki adam dahi. Ne olmuş yani? Aşalım bunları lütfen!

Tabii ki Trump’un eşi Melania’nın serbestliğinin Türkiye gibi bir ülke için kabulü zor ama bizde sadece resmi çıksa engel. İşte bu halimiz sorun.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..