Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

TSK tarihinin en büyük devrimini yaptı

TSK tarihinin en büyük devrimini yaptı
 

Genel Kurmak Başkanı cesur ve demokratik bir karar almış...


TSK'nın Yeni Kararının Etkileri ve Toplumun Siyasal Analizi

İster Ordu olsun isterse Devletin Anayasası, adil olduğu sürece kendisinin dayanıklılığını ve gücünü koruyabildiğine inandım hep.

Türkiye'de Anadolu insanı yıllardan beri "Halka inilir" lafının kullanan ve kürsünden konuşan siyasetçilerle hor görüldü. Bunu sağ seçmen geçmişte çok yaptı, şimdi ise artık oy alamadığı için aptal yerine konan ve ülkenin %70'i aptal denilerek sağcı olanları beyinsizlikle suçlayan ama asla kendisi sol olmayı ve halkın değerlerini savunmayı becerememiş mutant sol suçu hiç kendi üzerinde görmedi.

TSK da şimdiye kadar kendini Milletinin içinden çıkıp gelmiş ya da Milletin bağrından kopup gelmiş diye tarif ederken kendi milletinin başörtüsü gibi değerlerine sıcak bakamamış bir kurumdu. Hala yasak devam ediyor mu bilmiyorum ama 28 Şubat sonrasında başörtülü olan herkese karşı kılık kıyafet devrimleri Askeri bölgelerde çok katı bir şekilde uygulanmıştı.

Askerlik ve Askerlik mevzuatı asla sorgulanmamış ve TSK içerisinde medeni dünyanın artık modern bulmadığı bir çok konu gündeme gelmeye başlamıştır.

Askerlik yapmayı ret eden Vicdanı Ret konusunda ilk defa tartışmalar başlamıştır. Bunu tartışmak bile imkansızdı bu ülkede.

Dünyanın hiç bir yerinde Askerlik hizmetini yapmayı kabul etmeyen Yahova Şahitleri Türkiye'de bu konuda en çok madur edilen grubu oluşturdular. İnançları gereği silahı eline almayı ret eden Türkiye'de yaklaşık 2000-3000 kişi olan Yahova Şahitleri ve böyle düşünen binlerce başka inanç grupları için "Askerlik hizmeti", "Milli ya da Ulusal Hizmet" şeklinde düzenlemelere gidilmesi gerekmektedir. Bir kişi eline inançları gereği silahı almak istemiyorsa ona Devlet içerisinde başka görevlerde verilebilir. Mesela Ağaç dikmek, okul duvarlarını boyamak, çevre temizliği yapmasını istemekte Vatana Hizmetten kabul edilmesinin zamanı çoktan geldiğini düşünenlerdenim.

Gerçi Fransa gibi medeni olduğunu söyleyen Avrupa ülkeleri tekrar ortaçağlarına dönmeye çalışan kararları meclislerinden çıkarırken Türkiye bu şekildeki cesur kararları meclisten çıkarırmı buna inanmıyorum. Zira mecliste bunu tartışmaya açabilecek cesarete ve netellektüel birkime sahip milletvekilinin çok az olduğuna inananlardanım. Burada önemli olan diğer husus ise samimi olmak.

TSK, meclisten daha çabuk elini tutarak kendi içerisinde pek demokratik olmayan ve NATO'da ki diğer müttefik ülkelerde asla olmayan KAST sistemini kaldırarak eşitlikçi ve demokratik insancıl bir karar almış durumdadır.

Dilerim Milletvekilleri "Askerlik Hizmeti"(Military Service) kanununu değiştirip "Ulusal Hizmet"(National Service) Şekilini aldıracak modern ve çağdaş bir yapılanmayı sağlarlar.

Vatani görevi sadece askerlik hizmetiyle kısıtlayan düşüncemizden kurtulmak zorundayız artık. Vatani görevini ağaç dikerek yada okul duvarı boyuyarak vb de yapabilme tercihi verecek modern bir yapılanma gerekmektedir...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..