Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Tüm Dünya'ya rezil olduk

Tüm Dünya'ya rezil olduk
 

Tüm dünyaya rezil olduk


Pazar akşamı (12 Mayıs) oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından futbolu konuşacağımız bugünlerde futbol yerine akıl almaz bir olayı konuşur, tartışır olduk. Bir türlü şampiyonluk kutlamalarından alnımızın akıyla çıkamaz olduk.

Konuşulan konu herkesin de bildiği gibi Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım isimli gencin sözde Galatasaraylı taraftar tarafından bıçaklanarak öldürülmesidir. Bu konu gündeme bomba gibi düştü ve futbol bu konunun gölgesi altında kaldı. Bu cinayeti işleyen kişiye ne taraftar ne de insan denilebilir. Ancak ve ancak “insan müsveddesi” olarak adlandırılabilir.

Kutlamalarda, eğlencelerde, sokak ortalarında ideolojisi farklı diye, sevdiği takım farklı diye kargaşa çıkarma, kavga etme ve cinayet işleme olaylarını bir türlü bırakamadık. Bundan kendimizi soyutlayamamış olmamız ise ülke olarak uluslararası alanda puanımızı düşürmekte ve bizlerin geri kalmış, yobaz kimseler olarak tanınmamıza sebep olmaktadır.

Bunun neden kaynaklandığını ise halen daha çözebilmiş değilim. Artık cehalet mi denir, eğitimsizlik mi denir kararı sizlere bırakıyorum ve işlenen bu cinayeti lanetle kınıyor, böyle insan müsveddelerinin toplum içinde yeri olmaması gerektiğini vurguluyor; Burak Yıldırım’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.

SONSÖZ:

Biz artık çekilmez bir ülke, değerlerimizi yitiren bir ülke olduk. Rakip takımı seviyor, diye cinayet işleyen insan müsveddelerinin yaşadığı bir ülke olduk. Biz artık kendimizi tanıyamaz olduk. Kısacası tüm Dünya'ya rezil olduk.

www.hayritemur.webnode.com.tr

http://giresungundem.com/Yazar/hayritemur@hotmail.com 

 
Toplam blog
: 22
: 1321
Kayıt tarihi
: 21.11.10
 
 

Hayri Temür, 1985 yılının Aralık ayına rastlayan soğuk bir kış günü Giresun'da dünyaya gözlerini ..