Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '12

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Tüp Bebek başarısı artar mı?

Tüp Bebek başarısı artar mı?
 

tüp bebek başarısı


Tüp bebek tedavisinin başarısı, çiftlerde özellikle anne adayının yaşı ile alakalıdır. Anne adayı ne kadar genç ise başarı o kadar yüksek olur. Ayrıca yumurta sayısı, sperm kalitesi ve miktarı ne kadar fazla olursa gebelik şansı da bir o kadar yüksek olur. Tüp bebekte başarı oranları anne adayının yaşına ve yumurta sayısına, kısırlığın neden kaynaklandığına ve daha önce yapılmış üreme tedavilerine göre değişim gösterir. Hastalara laboratuvar incelemelerinden sonra kişisel başarı oranı verilmelidir.

Tüp bebek tedavisinde başarıyı artırmak için hangi teknikler kullanılır?

Başarı oranlarında artış sağlamak için hastaya uygulanan teknik çok önemlidir. Tüp bebek tedavisinde başarıyı artıran bir diğer faktör ise laboratuvar ortamıdır. Laboratuvarda yeterli donanım ve teknik olduğu takdirde başarı oranlarında artış sağlanır. Detaylı inceleme sonunda kişiye özel tedavinin seçilmesi de oldukça önemli bir faktördür.

Çiftlerin başarıyı artırmak için yapması gerekenler

Tüp bebek tedavisine başlamadan en az 3 ay önce sigara ve alkol kullanımı bırakılmalıdır. Özellikle anne adayı beslenmesine çok dikkat etmelidir. Daha sağlıklı ve düzenli beslenmesi gerekir. Tüp bebek merkezleri ve tedavi olacak çiftler üzerine düşen görevi layığı ile yapar ise tüp bebek tedavisi ile yüksek başarılar sağlanabilir. Aşağıdaki yazıda tüp bebek tedavisinin başarısını oldukça artıran yeni yöntemleri bulabilirsini

http://www.cemficicioglu.com.tr/tup-bebekte-son-gelismeler

Blastokist transferi nedir?

Blastokist transfer rahim duvarına tutunacak embriyoların transfer için uygun olduğu zamandır. Blastokist transferinde hedef sağlıklı ve kaliteli embriyoların seçilmesidir. Blastokist transferi ile kaliteli tek embriyo seçilerek transfer yapılıyor ve çoğul gebelik riskine karşı hasta korunma altına alınıyor.

Genetik incelemeler ne zaman yapılır?

Tüp bebek tedavilerinde denemelere rağmen başarısızlık yaşanıyor ise genetik inceleme yapılması gerekir. Genetik incelemeler sonunda bir probleme rastlanmamış ise embriyonun neden tutunamadığı ve oluşan düşüklerin nedeni araştırılmalıdır. Genetik tanı gebelik oranını olumlu bir şekilde artıran bilimsel bir gerçektir. Genetik tanı ile genetik hastalıklar tespit edilerek sağlıklı doğum ve sağlıklı bebek şansı yüksek oranlarda artırılabilinir.

Embriyo dondurma:

Tüp bebek ile hedeflenen gebeliklerde amaç az miktarda kaliteli embriyo kullanılarak sağlıklı ve tek bebeğin dünyaya getirilmesidir. Tüp bebek tedavilerinde tavsiye edilen embriyo sayısı üçtür. Transfer edilecek embriyolar iyice incelenerek seçilir ve daha sonra anne rahmine transfer edilir. arta kalan embriyolar ise dondurularak başka denemeler için saklanır. Daha sonra başarısız olunmuş denemelerin ardından çözülerek başarı ile transferleri gerçekleştirilir. Dondurulmuş embriyoların başarı şansı taze embriyolara yakındır.

Birçok hastada taze embriyo ile başarı sağlanamamaktadır. Bu durumlarda dondurulmuş embriyoların kullanımı hem daha kolay hem de maliyet açısından daha ucuzdur. Tüp bebek tedavisi başarılı olmuş ise dondurulan embriyolar uzun yıllar saklanarak çiftin ilerde yeniden çocuk sahibi olmalarını istemeleri durumunda başarı ile kullanılabilinir. Dondurulmuş embriyo kullanımı ile çift uzun bir tüp bebek tedavisi sürecinden geçmek zorunda kalmaz.

 
Toplam blog
: 231
: 3919
Kayıt tarihi
: 09.11.12
 
 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr.Cem Fıçıcıoğlu ..