Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '12

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Tüp bebek korkusu

Tüp bebek korkusu
 

tüp bebek korkusu


Çiftler tüp bebek tedavisinden neden korkarlar?

Tüp bebek tedavisi çocuğu olmayan çiftlerin çocuk sahibi olmasını sağlayan çok başarılı bir tedavi yöntemidir. Fakat hale gelişen teknolojiye rağmen tüp bebek tedavisi hakkında endişe duyan çiftler vardır. Çiftler tüp bebeklerin en ufak şeylerden etkileneceğini ve bebeklerin kaybedileceği korkusu yaşamaktadır. Bilinmesi gereken ayrıntı tüp bebek tedavisi ile dünyaya gelen bebeklerin doğal yollar ile dünyaya gelen bebeklerden artı ve eksi hiçbir farkı yoktur.

Tüp bebek tedavisi yaptırmayı düşünen fakat tedavi sırasında uygulanan ilaçların zararlı olduğunu sanarak tedaviden vazgeçen çiftlerde bulunmaktadır. Bu düşüncelere sahip olan çiftler tedavi için uygulanan ilaçların vücuda zararlı olduğunu yumurtaları tükettiğini düşünmektedir. Şu bir gerçektir ki tedavide kullanılan uyarıcı hormon ilaçlarının vücuda kesinlikle bir yan etkisi yoktur. Tüp bebek tedavisinde uygulanan hormon ilaçları vücudun ürettiği hormonlar ile aynı yapıdadır. Tek farkı vücudun salgıladığı hormon düzeyinden fazlası kullanılır. Hormon içerikli ilaçlar kilo almak ve kanser yapmak gibi bir risk taşımaz.
neden tüp bebek
Tüp bebek tedavilerinde çiftleri endişeye düşüren başka bir konuda tedavinin başarısızlıkla sonuçlanmasıdır. Çiftler başarısızlıkla sonuçlanan tedavi karşısında ne yapacaklarını düşünerek tedaviye başlamadan vazgeçer ya da tedaviyi daha ileriki tarihlere erteler. Tüp bebek tedavisinde esas olan tedaviye ne kadar erken başlanırsa sonuç daha mükemmel olur. Bu nedenle çiftlerin korkularını yenerek bir an önce tedaviye başlamasında yarar vardır. Erken başlanan tedavilerde başarı şansı daha fazla olur. Zamanın ilerlemesi ile kadının yaşı da ilerler ilerleyen yaşlarda tedavi başarısızlık ile sonuçlanabilir.

Çiftlerin bir başka korkusu da tedavinin maliyetidir. Bilindiği gibi tüp bebek tedavisi oldukça maliyetli bir tedavi yöntemidir. Maddi sıkıntılar nedeni ile tedaviyi erteleyen aileler vardır. Tedavinin başarısız olacağını düşünen aileler evlilik ilişkilerinin de tehlikeye gireceği korkusu yaşar ve bu sebepten dolayı tedaviye başlamaz. Tüp bebek tedavisinde gerçek yumurta ve sperm bulunduğu takdirde denenmeye değer bir tedavi yöntemi olduğudur.

neden tüp bebekNEDEN TÜP BEBEK TEDAVİSİ?

Kısırlık tedavilerinde en fazla tartışma konusu olan tedavi tüp bebek tedavisidir. Kısırlık problemi olan ve başka üreme tedavileri deneyen çiftlerde son umut tüp bebek tedavisidir. Çiftler çareler tükendikten sonratüp bebek tedavisi olmaya karar verir. Fakat çiftlerde uygulanacak tedavi şeklinin ne olacağı değil araştırmalar sonunda hangi tedaviye uygun olacaklarıdır. Bu kararı da ancak doktor verebilir. Nedeni belli olmayan kısırlıklarda ve ileri yaş gruplarında başka tedavi denenmeden tüp bebek tedavisi denenebilir ve başarı sağlanabilir. Bazı çiftlerde ilk olarak tüp bebektedavisine başvurur. Çünkü

    Tüp bebek tedavisi diğer tedavilerden daha başarılıdır,
    Tüp bebek tedavisi daha güvenlidir,
    Tüp bebek tedavisi diğer tedavilere oranla daha kolaydır.

Artık gelişen teknolojik imkânlar ile tedavide daha fazla başarı sağlanabilmektedir.

 
Toplam blog
: 193
: 1224
Kayıt tarihi
: 18.09.12
 
 

Tüp bebek tedavisi ve kadın doğum uzmanı Prof.Dr.Bülent Tıraş. www.bulenttiras.com ..