Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '12

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Tüp bebek yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler

Nedeni gerek başarısız denemeler, gerek yıllardır olmayan bebek, gerekese yıkılan umutlar olsun, birçok kez etraftan duyduklarımıza inanmak, bazı başarı hikayelerini kendimize uyarlamak isteyebiliyoruz.Bu, tamamen insanın psikolojisinde olan normal bir davranıştır. Bu davranışın bir adım ötesi, medikal gerçeklikten uzakta, gerek internet ortamında, gerekse komşulukta duyduklarımız ve gördüklerimizi uygulamaya geçmektir. Şayet siz de kendinizi bu duruma yakın bir noktada görebiliyorsanız, şu an izlediğiniz yoldan birkaç adım uzaklaşmanız gerekiyor. Bazı bilgiler, hernekadar da masum ve zararsız görünebilse de tehlikeye atmaya yeterli olabiliyor.

Siz siz olun, medikal bilgisi olmayan uzmanların dışında tüp bebek konusunda, veya doğal yoldan gebelik elde etme konularında kimseden bilgi almayın, ve bu kulaktan dolma bilgileri uygulamayın. Bazı zararsız yöntemler olabilir, fakat bunları uygulamaya geçmeden önce mutlaka bir bilir kişiye danışmalısınız. Unutmayın ki hiçbir iki insan birbirinin aynısı olamaz, bu yüzden, sizin medikal gereksinimleriniz hiçbir zaman tamamen başkası ile aynı olmayacaktır.

Tüp bebek tedavilerinde, ve genel olarak gebelikte bilinmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu husulara bir göz atalım:

1- Vücudumuz bir makine gibidir. Tıpkı makinelerin yakıtsız çalışmadığı gibi, bizim vücudumuz da gerekli bazı vitamin ve mineraller olmadan tam olarak verimli çalışmayabilir. Bu yüzden, özellikle gebeliğe hazırlanılan dönem öncesinde multivitamin kullanımı önemli bir etkendir.

2- Yumurta rezerviniz ve rezervinizdeki yumurta kalitesi sizin yaşınız ve hormon değerleriniz ile alakalıdır. Oldukça azalan yumurta rezervi ve düşük yumurta kalitesi gibi bir sorunla karşılaşıldığı zaman, yumurta rezervinizi artırıcı ve yumurta kalitesini yükeltici mucizevi bir ilaç yoktur. Fakat, bazı durumlarda C vitamini kullanımı, Letrezole ve DHEA takviyeleri ile az da olsa tüp bebek tedavilerinde yumurta sayısı ve kalitesinde bir iyileşme gözlemleyebiliyoruz.

3- 45 yaşüzerindeki hastalar, her ne kadar genç görünüp genç hissetseler de, yumurta rezervi görünüş ve hislerle alakalı değildir. 45 yaş üzeri hastalarda yumurta donörü kullanılmadığı taktirde gebelik şansı %3-5 arasında olacaktır, bu gerçek bilinmeli ve sahte umut vermeye çalışan bazı kurumlara itibar edilmemelidir.

4- Bebeğinizin sağlıklı nöral gelişimini desteklemek için gebelik öncesi günde 4 mg folik asit takviyesi almakta yarar vardır.

5- Merak ettiğiniz ve aklınıza takılan herşeyi sormaktan asla çekinmeyin!

 
Toplam blog
: 11
: 1008
Kayıt tarihi
: 27.07.12
 
 

Ankara Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ'nde  1967-1971 yılları arası eğitim gördu. 1971-1973 yılları ar..