Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Türbana özgürlük!...

Türbana özgürlük!...
 

Ne slogandı değil mi, ülke bu devirde bunları da yaşadı. Bu sabah şöyle biraz geri gidip on yıl öncesinin gazetelerine bir göz atayım dedim. O dönemde sayıları bu kadar çoğalmamış yandaş basının bir gazetesine baktım, bir Cumartesi gününe ait. Koskoca bir başlık. Başörtüsüne özgürlük!. Bunlar insanları her zamandan geri zekalı sanıyormuş demek ki. Yoksa cumhuriyetin hediyesi birey olma hakkı bir yana bırakılıp “kul” olma kabul edilince ille de geri zekalı mı olmak gerekir hala anlamış değilim.

Başlığın altında hemen hemen gazeteni dörtte birini kaplayan bir fotoğraf. Bir gün önceki bir büyük camimizden Cuma namazı çıkışını gösteriyor. Mükemmel bir sahne insanların tek kolları havada hep bir ağızdan gırtlaklarını yırtarcasına bağırıyorlar. “Türbana özgürlük” Tabii malum gazete türban kelimesinin ilerde problem yaratacağını bildiğinden başörtüsü diyor.

Hanımların başlarını bağlama özgürlüğü için bağıranların önde gelenlerinden biri dikkatimi çekiyor. İki karış çember sakalı yakasız gömleği, takkesi, bacağındaki şalvarı ile yuvalarından fırlamış gözleri, tükürük saçan ağzı ile çağdaş bir Türk erkeğini simgeliyordu. Karşı sıraya ise sanki kortej izlemeye gelmiş başı bir örnek bağlı hanımlar dizilmiş, sloganlara eşlik ediyor.

Hey gidi günler hey. Hanımlarımız bu olmazsa olmaz özgürlüğü kazanmak için az mücadele etmediler. Üniversite kapılarında kameraları görür görmez başlattıkları türbana özgürlük eylemleri, bu gün hoş bir nostalji olarak akıllarda.

Bereket versin AKP iktidar oldu. Derhal hanımlarımızın bu yaşamsal özgürlüklerini verdi. Artık bütün üniversitelerde türban serbest. Kamuda da öyle. Allaha şükür hanım öğretmenlerimizin Allaha inananları derslere türbanla girebiliyor. Dindar hanım milletvekilleri mecliste türbanlı. Her yerimiz türban doldu maşallah. Ne güldünüz? Öyle değil mi yoksa?

Sahi, nasıl oldu da AKP iktidar olur olmaz erkekli kadınlı türban eylemleri bitiverdi. Hadi bazı partilerin dini siyasete alet ettikleri mahkeme kararı ile sabit ama din elden gidiyor diye yırtınan erkekli kadınlı kitleye ne oldu. Yoksa o gösteri, oturma eylemi, cami eylemi yapanlar bu dini siyasete alet edenlerin maşaları mıydı. Aslında onları din hiç ilgilendirmiyor muydu?

Gerçekten çok merak ediyorum. Yoksa birden bire türeyen villalı, 4x4 jeep’li kafaları sarılı gurup ile o eylem gurubunun bir alakası var mı?

30/03/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..