Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '10

 
Kategori
Deneme
 

Türbanla kör ebe oyunu

Türbanla kör ebe oyunu
 

GÖZÜ BAĞLANMIŞ Bİ TOPLUM


Vaktiyle hiçbir şekilde sorun teşkil etmeyen, annelerimizin, ninelerimizin daha çok geleneksel bir anlayışla kullandığı, kenarları çiçek oyalı yemeninin adını türban yaptılar. Şimdi çiçek oyalı yemeniler değil, bazı uyanıkların siyasete alet ettiği türban var malesef. Bu uyanıklar, dini bilgileri yetersiz, (Hatta çoğu hurafelere inanan) gelir düzeyi düşük, değer yargıları dejenere edilmiş kişileri hedefliyor. Zira aklı selim kişileri kandırması mümkün olamaz zaten. Din deyince durup düşünmeden, her söylenene körü körüne inanacak kadar cahil kimseleri hedefliyorlar.

Kendilerini, dinin savunucuları gibi gösteren bu din düşmanları, ninelerimizin kenarları çiçek oyalı yemeni geleneğini de kendi çıkarları için dejenere ettiler. YEMENİNİN ÇİÇEKLERİNİ KOPARIP, RENGİNİ DE SİYAHA BOYADILAR VE ARTIK ONU HALKIN GÖZLERİNİ BAĞLAMAK İÇİN KULLANIYORLAR!!! HALKIN GÖZLERİNİ BAĞLAMAK İÇİN KULLANILAN, ADINA TÜRBAN DEDİKLERİ BİR OYUN ARACINA DÖNÜŞTÜRDÜLER YEMENİYİ!!! Türbanla halkın gözü bağlanıp KÖREBE OYNANIYOR, ADETA KÖRLEŞTİRİLİYOR HALK. Ya da türban denilen bu kara örtüyle, esas gündemimiz olması gereken terör, çöken eğitim sistemi, işsislik vb. sorunların üstünü örtüyorlar.

Yani anlıyacağınız, daha önce hiç değilse amacına uygun olarak ve son derece saf, temiz duygularla, ninelerimizin başına bağladığı, kenarları çiçek oyalı yemeniler artık bazı uyanıkların elinde, oy toplamak için kullandıkları bir güç, bir silah haline geldi. Geleneklerimizin çiçekli yemenisinin adını kirlettiler. O masum yemeninin arkasına saklanıp ikiyüzlülüklerini gizlediler. Ninelerimizin yemenisini kullanarak gözlerimizi bağladılar, körleştirdiler bizi. Ninelerimizin yemenisini kullanarak bilim adamlarımızın, düşünürlerimizin, yani gerçeği söyleyenlerimizin ağzını bağlayıp, susturdular gerçeğin sesi olan sesleri. O masum çiçekli yemenilerin çiçeklerini koparıp, rengini kararttılar ve kendi eksiklerinin, kusurlarının üstünü örttüler o yemenilerle. Türk milletinin geleneksel çiçekli yemenisini, gelinlik kızların çeyizi olan, ninelerimizin başının süsü olan yemeniyi siyasetin kamuflajı yaptılar resmen.

Lütfen artık bu uyanıkların elinden alalım şu silahlarını. ARTIK ZAYIF YÖNÜMÜZ OLMASIN TÜRBAN. Ninelerimizin geleneksel çiçekli yemenisine sahip çıkalım ve kimseye kullandırmayalım kendimizi, geleneklerimizi... Artık hiçbir zayıf yönümüz kalmasın...

 
Toplam blog
: 5
: 612
Kayıt tarihi
: 02.09.10
 
 

1978 doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenli..