- Kategori
- Türk Mutfağı
Turfanda meyveler
Turfanda meyvelerle yemek yapılan başka bir mutfak biliyormusunuz? Benim bildiğim Gaziantep mutfağıdır. Çağladan, yeşil erikten yemekler yaparız. Gaziantep mutfağını sadece kebap köfte veya yuvalama sananlar çok aldanırlar. Sebzeler yönünden de çok zengindir. Çağla aşının yoğurtlusunu ve salçalısını yaparız. Erik tavası ise salçalı olur. Ayrıca taze yapraktan yaptığımız yaprak sarmasına tam da o günlerde dişlenmiş taze sarımsak ile yeşil erik koyarız. Bu sarmanın tadına doyum olmaz.
YEŞİL ERİK TAVASI
300 gram kuşbaşı eti yağ ile kavurunuz kavrulduktan sonra, 1 orta boy küçük doğranmış kuru soğanı atıp soldurunuz 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası koyun, salçanın kokusu çıkana kadar karıştırıp üstüne pişecek kadar su, tuz ekleyip pişirin. Et pişince üstüne yarım kilo erik atın 1 yemek kaşığı kadar pekmez veya silme toz şeker atıp erikler pişene kadar pişirin. İndirince üstüne karabiber serpip pilavla servis yapın.