Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '07

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Turfanda meyveler

Turfanda meyveler
 

Turfanda meyvelerle yemek yapılan başka bir mutfak biliyormusunuz? Benim bildiğim Gaziantep mutfağıdır. Çağladan, yeşil erikten yemekler yaparız. Gaziantep mutfağını sadece kebap köfte veya yuvalama sananlar çok aldanırlar. Sebzeler yönünden de çok zengindir. Çağla aşının yoğurtlusunu ve salçalısını yaparız. Erik tavası ise salçalı olur. Ayrıca taze yapraktan yaptığımız yaprak sarmasına tam da o günlerde dişlenmiş taze sarımsak ile yeşil erik koyarız. Bu sarmanın tadına doyum olmaz.

YEŞİL ERİK TAVASI

300 gram kuşbaşı eti yağ ile kavurunuz kavrulduktan sonra, 1 orta boy küçük doğranmış kuru soğanı atıp soldurunuz 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası koyun, salçanın kokusu çıkana kadar karıştırıp üstüne pişecek kadar su, tuz ekleyip pişirin. Et pişince üstüne yarım kilo erik atın 1 yemek kaşığı kadar pekmez veya silme toz şeker atıp erikler pişene kadar pişirin. İndirince üstüne karabiber serpip pilavla servis yapın.

 
Toplam blog
: 2
: 967
Kayıt tarihi
: 16.03.07
 
 

Ev hanımıyım, amatör olarak Türk mutfağı ile ilgileniyorum. Ayrıca Gaziantepli olduğum için Gaziante..