Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Turgut Özal öldürüldü mü?

Turgut Özal öldürüldü mü?
 

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm sebebinin belirlenmesi için yürütülen soruşturma mezarının açılmasına karar verildi.


8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal 17 Nisan 1993 tarihinde görevi başında iken vefat etmişti. Vefatının ilk yıllarında Özal'ın ölüm sebebi olarak kalp krizi gösterilmişti. Ancak başta Semra Özal olmak üzere ailesi Özal'ın kalp krizinden değil zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etmişti. 

İlk olarak 1998 yılında Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal babasının ölümünün araştırılması gerektiğini gündeme getirmiş ve 1999 yılında milletvekili olduktan sonra babasının ölümünün araştırılması için meclise 2002 yılına kadar çeşitli önergeler vermiştir. 2002 yılından sonrada başka önergeler verilmiş olsa da bu önergelerin hiç biri kabul edilmeyerek ciddiye alınmamıştır.

En son 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Turgut Özal'ın ölümünü incelemesi için Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirmiş ve kurul hazırladığı raporda Özal'ın ölümünü şüpheli bulmuştur. Çünkü Turgut Özal'ın ölümü esnasında akıl almayacak olaylar ceryan etmiştir.

* Turgut Özal'ın köşkte devamlı bulunması gereken ambulansın ikiside o esnada yoktu.

* Acil durumlar için bulundurulan kalp cihazı o esnada bulunamadı. 

* 60'lı yıllardan kalan bir station vagonla götürülen Özal için önce GATA'ya haber veriliyor. GATA'da kapıda beklenirken bilinmiyen bir sebeple arabanın yönü değişiyor ve Özal Hacettepe Hastanesi'ne götürülüyor. 

* Hacattepe'de hiçbir hazırlık yapılmıyor . Hastanede kimse Özal'ın neden geldiğini bilmiyor. 

* Hastanede alınan kan örneğinin bulunduğu kap kırılmış. 

* Alınan saç örneği hiçbir türden sonuç doğurmayacak şekilde alınmış.

* ilk izlenimde Özal'ın zehirlenme belirtileri olan ağzından köpük çıkması ve sırtında kan izlerinin bulunması kalp krizi geçirmediği anlamına gelebiliyor.

* Devlet başkanlarının otopsisi yapılması gerekirken ailesini bilgisi olmadan otopsisi yapılmadı.  

Devlet Denetleme Kurulu'nun bu raporundan sonra Ankara Savcılığı Turgut Özal'ın mezarının açılarak herhangi bir zehirlenme olup olmadığı konusunu araştırma kararı almıştır. 

Turgut Özal'ın mezarı açılmadan önce mezarlık ve çevresinde ön hazırlık yapan savcılık bu  işlemin nasıl yapılacağı konusundada açıklamalarda bulundu. Savcılığın talimatına göre mezar kazı işlemi sırasında 3 tane kamera olacak. Gündüz vakti yapılacak. Sadece kemiklerin değil aynı zamanda topağında analizi yapılacak. Çünkü bazı bilim adamlarına göre Turgut Özal zehirlenmişse zehir toprakta, saçlarda ve zehirin sızmasından dolayı toprakta bulunabilinecek. 

Çok yakın zamanda yapılacak olmasına rağmen her türlü ihtimale karşı mezarın tam açılış zamanının açıklanmıyor. Bakalım Turgut Özal'ın mezarının açılması ve gerekli incelemelerin yapılmasından sonra ölümünün arkasındaki sır perdeleri açılacak mı?

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..