Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '16

 
Kategori
Gelenekler
 

Turistleri "keşkek" ile tavlayarak, turizmin yolunu açmaya çalışıyoruz.

Turistleri "keşkek" ile tavlayarak, turizmin yolunu açmaya çalışıyoruz.
 

KÜRE ORMANLARINDAN SEVGİLERLE. ŞU MUHTEŞEM TABLOYA BAKINIZ.

DRAHNADER tarafından her yıl yapılmakta olan geleneksel DRAHNA Keşkek Festivalinin 11 cisi, geçtiğimiz 15 Eylül'de gerçekleşti. Pek çok misafiri ağırlayan Drahnalılar, yalnız bırakılmadıkları için tertip komitesine ve davetlilere şükranlarını sundular.

KÜRE ORMANLARININ ÇİÇEKLERİNDEN. BİR DEMET.

     Drahna, Batı Karadeniz’de Ulus İlçesine bağlı Küre Ormanları içinde bir yer. 6 muhtarlık ve 15 mahallesi olan orman içindeki bu yerin, tanıtılarak turistlere göz kırpan yöre halkı, keşkek yemeği ile sofralar kurarak, el sanatlarını sergileyerek öne çıkmağa ve varlıklarını göstermeğe çalışıyorlar.

 

 

 

    Dernek Başkanı Ahmet Yılmaz “Kastamonu, Bartın, Küre Dağları ve milli parkı içindeki bu yerin tanıtılmasında, 10 yılı aşkın tanıtım çabalarımız var. Gelenlere şükran olarak keşkek yemeği veriyoruz. Gönülleri hoş tutmağa çalışıyoruz.  Çevrede tek bir otel yok. Ulus’ta bile otelimiz var ama, çalışmıyor” dedi.

     Dernek  Başkanı Yılmaz, geçmiş valilerin buraya önem verdiğini  fakat İsa Küçük’ün turistik anlayışı ile bu işleri sürdürmeğe, valimizden ilham alarak yapmış olmamız, bizi bahtiyar kılmıştır” diye de sözlerine ekledi.

     Yeri gelmişken, köy halkına sorduk. Neden bu festival diyerekten. Şöyle söylendi: “Drahna Derneğinin daha doğrusu Drahnalıların köylerine sahip çıkması lazım. Zaman zaman bazılarımız fırsatı olduğunda Milletvekili ya da yetkili yetkisiz Kişilerle görüşmelerinde bu sorunları dile getirseler bile muhatapları yetkilerini ve kimsin necisin diye bir soru sorduğunda cevap veremediğimiz için bir dernek kurulmasına ihtiyacımız olduğu ortaya çıkmıştır.”

KEŞKEK FESTİVALİNİN YAPILDIĞI KÜRE ORMANLARI

     “31 Temmuz 2005 Drahna festivalinde 6 köy halkının da birbirlerine bağlılığını memleketine sevdasını gördük. Festivalde Drahna’nın tanıtımı için iyi bir potansiyel bulduk. Yabancı devletleri bırakın Bartın’dan Zonguldak’tan Drahna’ya gelen ve Drahna’yı tanıyanlar oldu. Millet Vekillerimiz dahi hiç gelmediklerini ve bu bölgeyi hiç duymadıklarını itiraf ettiler. Nedeni de Ahmet’lerin Mehmet’lerin birbirinden kopmuşluğuydu. Bu kopmayı 6 köy birleşerek düzelteceğiz”

     “Drahnader’in  Kurulmasındaki Neden. Kanayan bir yaramız derman bekleyen biz ilgilenmez isek elimizden uçup gidecek köylerimiz var.”

     “Bir elin nesi var iki elin sesi var atasözünden de etkilenerek Drahna için, 6 köy için bir birlikteliğe gerek duyuldu. Sonuç olarak dertler sorunlar Drahna’yı ilgilendirmekte. Neden Drahna dersek de 6 köyün coğrafi özelliklerini incelediğimizde bölgemiz kendi içinde kendine has bir alan olarak görünüyor ve sorunların çözümü için 6 köyün birlikteliği ancak bu bölgeye refahı getirir düşüncesindeyiz”

     Böylelikle Drahna’lılar,Coşkulu bir kalabalık ile hem bayram hem festival heyecanını birlikte yaşamış oldular. Bu yıl  M. Vekili Yılmaz Tunç gelmemiş.  CHP Bartın M. Vekili Rıza Yalçınkaya gelmiş.

     “Turistleri keşkekle avlayarak turizm yolunu açıyoruz” dedi çevre köylüklerinden birisi. İlgilendik, turizmi sorduk kendisinden. Drahna turizmin merkezi olacak yakın zamanda dedi.

     Bu sefer afallama sırası bize gelmişti. Bu bilinç karşısında, olmayan şapkamızı çıkardık haliyle.

    Ört ki, ölem !

BARTIN   M. VEKİLİ  RIZA YALÇINKAYA

 

SAHNE HAZIRLANIYOR

İSA KÜÇÜK. ESKİ BARTIN VALİSİ. FESTİVAL DEVAMI BOYUNCA KENDİSİNDEN BAHSEDİLDİ. YERİ DOLDURULAMAZ DENDİ.

ORMAN İÇİNDE ALIŞVERİŞ MERKEZİ. NE ARARSANIZ VAR.

YALÇINKAYA HER  MÜNASEBETLE  SAHNE ALDI. İŞİNİ BİLEN  YAMAN SİYASETÇİ, O GÜN YİNE ZİRVE YAPTI. GÖZLERİMİZ  DİĞER M. VEKİ,Lİ YILMAZ TUNÇ U ARADI. GÖREMEDİK.

HA KEZA. BÖYLESİ SAHNELR, ADIM BAŞI  İDİ.. KENDİSİ SEVİLEN BİR SİYASETÇİ

YALÇINKAYANIN MİKROFONLARLA ARASI PEK İYİDİR. BÖYLESİ MİKROFONLAR HER ZAMAN YALÇINKAYANIN ÖNÜNE ÇIKAR ZATEN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..