Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '16

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Turizm geriledi, ihracat düştü, Türkiye %4 nasıl büyüdü?

Turizm geriledi, ihracat düştü, Türkiye %4 nasıl büyüdü?
 

Eksi büyüme çıksa şaşırmayacağımız bu ekonomik konjonktürde, bu savaş ortamında, üstelik mülteci yükü de üzerimize binmişken böylesine bir büyümenin açıklaması için ortada iki ihtimal kalıyor: Hükümetin başarısı ya da bilmediğimiz şeyler.

Hükümetin başarısı demek istiyoruz ama görüntü bunu doğrulamıyor. Asgari ücretin seçim rüşveti olarak birdenbire böylesine arttırılması çalışma hayatına sekte vurmuş olabilir. İşsizlik rakamları arttı. Suriyelilere çalışma imkânı sağlandı. Öğretmen atamaları, sözleşmelilere kadro ve en önemli kalem terör nedeniyle askeri harcamalar arttı.

Bunca olumsuzluğa rağmen bu büyüme gerçekse yönetimin heykelini dikmek lazım. Ancak bana pek inandırıcı gelmiyor. Bu durumda haklı olarak başka durumlar düşünüyoruz. Yani hani hükümet çok fazla yol bel kazıyor, gömü filan mı buldu yoksa?

AKP hükümetinin savaşın belirsizliğinde Ortadoğu ile ilişkileri ve güney sınırımızda neler yaptığı pek belli değil ve Rusya’nın Türkiye’nin IŞİD’den petrol satın aldığı yolundaki iddiaları da ortadayken bu konuyu böyle düşünmek komplo teorisi değil.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..