Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '16

 
Kategori
Uzay
 

“Her şeyin sonu var” insan nesli için geçerli değil; bugüne kadar varlığını sürdürmesi bunun ispatı

“Her şeyin sonu var” insan nesli için geçerli değil; bugüne kadar varlığını sürdürmesi bunun ispatı
 

Dini terminolojinin “kıyamet” söylemi bunun dışında tabii ki…

Yani insan nesli her durumda hayatta kalmanın yolunu bulur gibi. Gerçi karşı konulamaz durumlarda insan nesli için “son” mümkündür ama bugüne kadar böyle bir şey olmadıysa bundan sonra niye olsun. Evrenin en azından görebildiğimiz kadarında böyle bir öngörüde bulunmamızı gerektirecek bir değişim görmüyoruz.

Bu anlamda insan neslinin tamamen yok olacağını düşünmemize gerek yok. Dünya durdukça insanlık da yaşayacaktır. İlahi kanunlar elbette ki bunun dışında.

Bugüne kadar insanlığı tümüyle yok edecek bir doğa olayı yaşanmadı mı? Muhtemel ki yaşanmadı. Belli ki evrenin böyle bir yapısı yok. Küçük çapta (ya da tolere edilebilir/karşılanabilir)  ama bizim için bölgesel felaket boyutunda doğa olayları geçmişte oldu ve bundan sonra da olacak. Ancak tüm insanlığı yok edecek evrensel boyutta bir değişim beklenmemeli.

İlahi kanunlarla ilgili olabilir ya da evrenin yapısı böyle. İnsanlık bu konuda rahat olmalı. Ama elbette kişi olarak rahat olamayız. Bize zarar verecek doğa olaylarını her zaman beklemeliyiz.

Ben “Küresel Isınma” diye öngörülen felaketlerin de insanlığı tümden yok edecek boyutta olmayacağını düşünüyorum. Elbette derece derece artan ısının günün birinde hangi seviyeye ulaşacağı ve dünyamıza etkisinin ne olacağı şimdiden hesaplanamaz. Örneğin yüzyıllar sonra 100 derece olacak bir ısıda dünya ne halde olacaktır. Felaket tellalları yok olacağımızı söyleyebilirler ama ben iyimserim. Bilim bu korkulan durumlara çare bulacaktır.

Denebilir ki hayvanlar ve diğer canlılılar da varlıklarını sürdürüyorlar. Biraz bizim sayemizde (koruyoruz)  ama daha çok onları yok edecek bir değişim yaşanmamış olması.

İlahi kanunlar nasıl tecelli eder bilmiyoruz; değilse insan ve diğer canlıların evrende varlığı sonsuza kadar sürecek gibi.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..