Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '16

 
Kategori
Uzay
 

İnsanlar çoktan Diğer gezegenlere gittiler mi?

İnsanlar çoktan Diğer gezegenlere gittiler mi?
 

Mars' ta sanal yerlesim.


 
500 yüzyıl önce dünya hakkında ne biliyorsak 2016 yılı itibari ile sadece Mars hakkında bunun 100 katını bilmekteyiz. Mars’ın tüm küresel haritası elimizin altında olduğu gibi Mars atmosferinin kompozisyonu, donmuş halde bulunan suyun dağılımı ve miktarı, Mars toprağının kimyasal yapısı, radyasyon kuşaklarının gücü ve dağılımı gibi verilerin hepsi bilinmektedir.
 
İnternet ve sosyal medya öncesi devirlerde bu bilgiler sadece akademik çevreler tarafından bilinir ve değerlendirilirdi fakat bugün bir ortaokul öğrencisinin anlayacağı düzeyde bu bilgilere dünyanın her yerinden ulaşmak mümkündür. Muhteşem güzellikteki gerçek görsellerle süslenen bu bilgiler insanlara o gezegenlere gitmiş olma duygusu yaşatmaktadır.
 
Internet ve sosyal medya da yaşanan son gelişmelerle bu alanda girişimciler bir adım daha ileriye gitmiş ve NASA’ nın gerçek Mars haritası üzerinden kişilere parsel edinme imkanı sağlayan uygulamalar piyasaya sürmüşlerdir. Bu uygulamalarda kişiler komşularıyla iletişime geçebilmekte ve Mars’ı keşfedip hayatta kalmak için mücadele vermektedirler.
 
Öyle görünüyor ki NASA’nın Marsta ilk insan kolonisi kurma planlarının aksine Mars ilk olarak gerçek Mars haritası üzerinde sanal ortamda keşfedilecek, paylaşılacak ve yaşam dinamikleri test edilecektir.
 
 
Toplam blog
: 19
: 491
Kayıt tarihi
: 26.05.10
 
 

Diyetisyen akademisyen..