Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Türk futbolseverler! Paralarınızın nereye gittiğini biliyor musunuz?

Türk futbolseverler! Paralarınızın nereye gittiğini biliyor musunuz?
 

img470.imageshack.us/img470/589/ulusoyistifad.


Geçen gece bir şampiyonlar ligi final maçı izledik. Önceki yıllarda Porto'ya UEFA kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazandıran Portekiz'li teknik direktör Mourinho yönetimindeki İnter, Bayern'i 2-0 yenerek 45 yıl sonra Şampiyonlar ligi kupasını kazandı. Zaten belli bir kariyeri olan Mourinho'ya Real Madrid'in yıllık 10 milyon Euro teklif ettiği yazıldı. Zengin bir kulübün bu seviyedeki bir teknik direktöre bu parayı vermesi çok doğaldır. Peki bizim kulüplerimiz de İspanya ve İtalya kulüpleri kadar zengin mi?

Örneğin Daum, Fenerbahçe'den yıllık 3.3 milyon Euro alıyor. Buna karşılık takıma ne veriyor? Son maçta kaybedecek hiç bir şeyi kalmamış bir takımı neden 3 forvetle oynatmıyor? Daha önce kupada ve ligde arka arkaya oynadığı Bursaspor ve Trabzonspor takımlarını neden çözemiyor? Şimdi yönetim Daum'un işine son vermeyi düşünüyor. Ama Alman uyanık. 2 yıllık ücretimi verin gideyim diyor. Bu iki yıllık ücreti ne kadar? 6.6 milyon Euro. Bu yıl aldığı ücreti de eklersek toplam 9.9 milyon Euro. Yuvarlak hesap 10 milyon Euro. Bu rakam Mourinho'ya önerilen rakamla aynı. Mourinho ne yapmış? İnter'i hem lig, hem de Şampiyonlar ligi şampiyonu yapmış. Daum ne yapmış? Türkiye ligi ikincisi. Bakmayın Fenerbahçe'nin lig ikincisi olduğuna. Değişen statü gereği Fenerbahçe ön eleme turlarından ikincisinde İngiliz, Alman, İtalyan veya İspanyol takımlarından biriyle karşılaşacak ve gruplara kalması da zor görünüyor.

Türk takımlarının daha önce sözleşmeleri dolmadan gönderilen teknik direktörlere ödenen paralara bakalım. Beşiktaş teknik direktörü Del Bosque, sözleşmesi feshedilerek gönderilmiş, 2 milyon Euro civarındaki tazminatı zamanında ödenmeyince, mahkeme sonucunda yardımcılarıyla birlikte kendisine 7.961.767 Euro ödenmiş. Fenerbahçe teknik direktörü Aragones, sözleşmesi feshedilirken kendisine ödenen 2 milyon Euro'yu afiyetle cebine koyarken "Fenerbahçe'den aldığım para torunlarıma bile yeter" demiş. Galatasaray teknik direktörü Skibbe, sözleşmesi feshedilince 1,7 milyon Euro'yu cebine koyup gitmiş. Bu çalıştırıcıların hiç bir başarısı olmamasına rağmen ceplerini doldurup Türkiye'den ayrılmışlar.

PEKİ BU PARALAR KİMİN CEBİNDEN ÇIKIYOR?

Tabii ki zavallı taraftarların, seyircilerin. Bütçesinden kıt kanaat arttırdığı parayla maçlara giden taraftarların, şifreli lig tv ye para verip evlerine alanların. Evlerine alamayıp, kahvelerde parayla bu maçları izleyenlerin. 10 TL.lık tişörtü, sırf takımlarının rengini taşıyor diye, kulüp mağazalarından 100 TL. ya alanların. Bütün bu paralar gariban halkımın cebinden çıkıyor. Ne için? Bu teknik direktörlere tazminatları ödensin diye. Futbolcuları hiç hesaba katmıyorum. Milyon Eurolarla bonservis ücreti ödeyip, sonra bonservisini bedelsiz veya çok aşağı rakama verilen futbolcular da Türk futbolunu sömürüyor. Yazık... Çok yazık....Bütün bunlara rağmen taraftarlar mutlu mu? Tabii ki hayır. Bu kulüplerimizin yaptığı bence modern dolandırıcılıktır. Kimse de kusura bakmasın.......

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..