Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '10

 
Kategori
Spor
 

Türk futbolunu bekleyen tehlike

Türkiye, Futbol için yüksek bedel ödeyen ülkeler den biri. Çok para vermek çok iyi sonuç almaya yetmez. Her kademe de ki Futbol yöneticilerimiz yetersiz. Türk Futbolunu iyi yerlere taşıyacak planlar yapmak yerine kendi yerlerini sağlamlaştır maktan başka bir şey düşünmeyen yöneticiler, KAYNAK İSRAFından başka bir şey yapmıyor.

Yakın gelecekte lig yayın gelirlerinin yayıncı kuruluş tarafından ödenememesi ne sonuçlar doğuracak? Dünyada ekonomik değerler çok mu iyi de Lig yayın gelirleri 2 ye katlandı? Yoksa Lig yayın gelirleri çok mu ucuzdu? Bu her ne kadar açık arttırmada ortaya çıkan bir rakam dahi olsa kolay ödenebilecek bir rakam değildir. Üstelik TFF bu değerli ürünü koruyacak kıymetini arttıracak düzeyde değildir. TFF işleri doğru yapıyor olsa öncelikle Ligin izlenme oranlarını arttırır.

Bütün Lig maçlarının biletlerinin bir yıl önceden satılması için girişimlerde bulunur. Sponsor desteklerini maç bilet satışları noktasında devreye sokmaya çalışır. Ama bunun öncesinde İBB gibi seyircisi olmayan kulüpler yerine, Göztepe ve Karşıyaka gibi kuvvetli seyirci desteği olan kulupleri Lige almaya çalışır.

Türkiye Liginin stadlar ful dolmadan başka ülkelere satılması mümkün değildir. TFF nin bu gerçeği görebilmesi için ne kadar görev yapması gerekir? Bilemiyorum.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..