Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Türk futbolunun "en değerli" adamları

Türk futbolunun "en değerli" adamları
 

............www.milliyet.com.tr........


Dün akşam, bu ülkede; futbol sporunun neredeyse tabulaştırıldığı, putlaştırıldığı, üzerine “<ı>futbol endüstrisi” gibi cilalı lafların yapıştırıldığı bu coğrafyada bir utanç yaşandı.

Milyonların gözü önünde, bazı “<ı>en değerli” adamlar gırtlak gırtlağa geldi. Birbirlerine küfürler etti. Yumruklar sıkıldı, kaşlar-gözler-dudaklar yarılmasına ramak kaldı.

Kimdi bu “en değerli” adamlar? Bir ülkeyi temsil eden milli takımın değişmez oyuncularıydı. Milyonlarca insanın gönüllerine taht kurmuş, sempatilerini kazanmış, yeni doğan çocuklarına adlarını verdirecek kadar sevilmiş, değer verilmiş insanlardı.

Futbol oynadıkları kulüplere, milyonlarca dolarlara mal olan; satılmaya kalksalar servet edecek “<ı>çok değerli” oyunculardı Onlar.

Küfürler ettiler. Ana-avrat düz gittiler. Yumruk sıkıp, gırtlağa yapıştılar. Çok “değerli” fotoğraf kareleri verdiler, bu ülkenin sosyal hafızasına.

Bugünden tezi yok, çıkın Beyler kamuoyu önüne ve binlerce defa özür dileyin. Birbirinizden dilemeseniz de olur. Kumaş belli oldu, yok yek diğerinizden farkınız. Bu insanlardan özür dileyin.

Çocuklarına Sizin isimlerinizi koyan; sırtlarınızda adlarınızın yazılı olduğu formalarını ilahi bir kıyafet gibi giyen, taşıyan; yolda, sokakta sizlere “en değerli” insan muamelesi yapan halkınızdan özür dileyin.

Yaptığınız milli maç sonrasında, Sizlerden istediği terli formalarınızı bir hatıra olarak evinde saklayan Başbakan’ınızdan özür dileyin.

Canlı yayınladığı maçı, yaşanan çirkinlikleri seyircilerine göstermekten utanan İspanyol televizyonundan ve cümle aleme bizi rezil ettiğiniz için Bizden özür dileyin.

Ve Sayın Fatih Terim. Bu “<ı>en değerli” oyuncularınız, bu milletin gönlünü almaz, adam gibi özür dileyip, yaptıkları pespayeliğin hesabını toplum önünde vermez, veremezlerse; Türk Milli Takımı’nda bu “<ı>en değerli” adamlar olmaz olsun!

Son Söz: Üç kuruşluk adama, beş kuruşluk değer verirsen kalan iki kuruşa seni satar. Ben, bu insanların üç kuruşluk adamlar olduklarına inanmıyorum. Ama dün gece Ali Sami Yen stadyumunda yaptıkları hareketler için tek kuruşluk bir değer biçmenin dahi imkanı yok galiba.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 169 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..