Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Türk işi "Mutlu Son" Play Off'tayız! İşte muhtemel rakiplerimiz...

Türk işi "Mutlu Son" Play Off'tayız! İşte muhtemel rakiplerimiz...
 

Daha önce nicelerine tanıklık ettiğimiz üzere yine bir milli takımımız "mutlu son" için son ana kadar bekletti. Azerbaycan'ı 1-0 yenen millilerimiz Almanya'nın da beklendiği gibi Belçika'yı yenmesiyle play off oynama hakkı kazandı.

Deplasmanda Azerbaycan'a yenilip, Avusturya maçının son dakikasında kaçan penaltı ile 5 puan bırakan millilerimiz daha kuralar çekildiğinde "ikinci" ilan edildiği grubunda unvanını elde edebilmek için son maça kadar bekledi. Dahası kaderi de Almanya'nın elindeydi.

Maça defans dışında ideala yakın takımla çıkan milliler hırslı ve hızlı bir giriş yaptılar. Nispeten zayıf kadroya sahip Azerbaycan oynamaktan çok oynatmamak için her yolu denedi. Arda, Kazım, Burak üçlüsü şu an için portföyümüzdeki en iyi ileri üçlü gibi görünüyor. Arkalarında Hamit kadronun olmazsa olmazı. Maça sonradan giren Selçuk İnan da taktik anlayışın bir parçası değilse bu onbirin vazgeçilmez bir oyuncusu olacaktır.

Volkan'ın yokluğunda kaleyi devralan Sinan Bolat, arkasında bekleyen Tolga Zengin ile birlikte uzun yıllar kaleci sorunu çekmeyeceğimizi müjdeler gibiydi.

Hamburg'lu genç Gökhan Töre'de Türk futboluna yeni bir armağan gibi ışıl ışıl ışıldıyor. Kendisine verilen kısıtlı sürelerde sıfıra yakın hatayla ve sorumluluk dahi alarak hiç sırıtmadan futbol dersi veriyor. Mehmet Topal ise Hiddink'in bu uzun yolculukta ihmal ettiği önemli isimlerden biri olarak nihayet formasına kavuştu.

Real Madrid'li Nuri Şahin ise sakatlığı nedeniyle formadan uzak.

Ezik ve makus futbol tarihimize sünger çektiğimiz son yıllarda play off'a kalmamız öyle inanılmaz coşkular falan yaşatmıyor artık. Avrupa, Dünya ve Konfederasyon Kupaları üçüncüsü milli takımımızın bırakın play off oynamayı hiçbir turnuvayı kaçırma lüksü yok artık.

Grup sıralaması kuralar çekildiği gün futboldan az çok anlayan herkesin tahmin ettiği gibi;

1. Almanya

2. Türkiye

3. Belçika

4. Avusturya

5. Azerbaycan

6. Kazakistan

şeklinde sona erdi. Normal olmayan tek şey lider Almanya ile ikinci Türkiye arasındaki 13 puanlık fark oldu.

En iyi ikincinin direkt katılacağı finallere gidecek diğer takımlar 8 grup ikincisinin oynayacağı play off maçları ile belli olacak.

Şu an itibariyle milli takımımızın yanı sıra Bosna Hersek, İsveç, Hırvatistan, Karadağ, Portekiz, Estonya, İrlanda Cumhuriyeti ve Çek Cumhuriyeti gruplarını ikinci sıralarda tamamladılar. İsveç en iyi ikinci kontenjanından finallere direkt katılma hakkını elde ederken, Portekiz, Hırvatistan, İrlanda Cumhuriyeti ve Bosna Hersek muhtemel rakibimizi çekeceğimiz birinci torbada olacaklar. Aynı torbadan kuraya gireceğimiz nispeten zayıf Estonya, Karadağ ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşme şansımız ise yok.

Portekiz dışındaki muhtemel takımlar içerisinde kağıt üzerinde milli takımımız için çok ciddi bir rakip görünmese de Azerbaycan yenilgimiz ve önceki yıllarda yaşadığımız play off felaketleri zorlu iki maçın bizi beklediğini işaret ediyor. Zira deplasmanlı oynanacak bu iki maçın sinir harbine döneceği kuvvetle ihtimal ki, o da bizim takım olarak en zayıf olduğumuz nokta.

Play Off kuraları 13 Ekim'de çekilecek ve maçlar 11/12 ve 15 Kasım tarihlerinde oynanacak.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..