Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Türk they....Onlar Türk

Türk they....Onlar Türk
 

Turnuva başlamadan önce "Türkiye grupta sonuncu olur" açıklamasını yapan Eurosport'un futbol yorumcusu Almanların efsanevi futbolcusu Matthaeus Türkiye- Hırvatistan maçı için de Hırvatistan'ın milli takımımızı 2-0 yeneceği yorumunu yapmıştı.

Türkiye- Hırvatistan maçındaki son düdükle beraber A Millilerimiz bir kez daha tarih yazarken, Matthaeus yine yanılmış oldu... Yanılan sadece o muydu? Futbolda son düdük çalmadan hiçbir şey bitmiş sayılmaz diyen en soğukkanlı yorumcular bile şaşşkınlıklarını ancak başlıkları değiştirerek ve sonuçları “mucizelere” bağlayarak ifade ediyorlardı…

Turnuvaya Portekiz yenilgisi ile başlayan Millilerimiz, İsviçre’yi 2- 1; Çekleri 3-2 ve Hırvatistan’ı 4-2 yenerek yarı finalde Almanya’nın rakibi olmaya hak kazanıyordu. Tarihinde bir ilki daha yaşayan A Millilerin, yarı finale çıkmaktan çok tüm dünyada hayranlık ve şaşkınlık uyandıran yönü ise futbolcuların azmi ve inatlarıydı.

Turnuva boyunca hiçbir takım yoktur ki; yenik kapadığı bölümlerin ardından maçı lehine çevirmeyi başarsın. Oysa bizim çocuklar her üç maçta da imkânsızı başaran ve maçın 90 dakika olduğunu rakiplerine bir kez daha hatırlatan ilk ve tek takım olarakta iyi bir sükse yaptı sanırım.

Futbolda kazanmanın da kaybetmenin de hep bahaneleri olmuştur ve olması da gayet normaldir. Kazandığımız her üç maçtada da şans faktörünün hep yanımızda olduğu inkâr edilemez bir gerçek. Buna karşılık, alınabilecek yenilgilerde de haklı bahanemizin sakatlıklar ve cezalı futbolcular olacaktı.

Kısacası aslanlar gibi geliyor çocuklar. Buraya kadar geldikten sonra rakibin kim olduğuna bile aldırmıyorlar. Varsın 23 kişilik kadrodan çoğu yedek olmak üzere 14 kişi kalsın… Umurunda mı aslanlarımın! Avrupa basınında yer alan başlıklar her şeyi açıklamıyor mu zaten!

Skysports: Penaltılarda Türk lokumu

Corriera Della Sera: Türkler vurdu, Hırvatlar nakavt

La Gazzette Dello Sport: Türkler peri malası gibi

Marca: Başka bir inanılmaz sonun ardından gelen galibiyet

AS: Türkiye'yi inanç zafere taşıdı

Lequipe: Yeni bir Türk mucizesi

Football365.fr: Çılgın Türkler

Abola: Acımasız Türkler

France Football: Hayret verici Türkler

Sun: Türk they

Sonuç olarak Avrupa üst üste aldığı darbeleri "Türk they" ile geçiştirmeye çalışıyor sanki!

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..