Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '18

 
Kategori
Güncel
 

Türk ve Müslüman Devletlerde Açmazlar

Türk ve Müslüman Devletlerde Açmazlar
 

Türk ve Müslüman Toplumların Açmazları; Mısır ve Orta Asya Örnekleri

Konu: Kıbrıs ve Suriye’nin batısındaki ve güneyindeki doğalgaz yataklarını emperyalizmin yutmasına aracılık hatta bekçilik ederken Türkiye’yi paylaşım dışı bırakmak, olası Türkiye’nin itirazlarına karşı önleme faaliyetleri

Kullanılan araçlar;

Dışarıda Türkiye’ye karşı kullanılacak tehdit kaynakları; Mısır elçisi Türkiye’ye karşı askeri güç kullanma da dahil seçeneklerin masada olduğunu söylemiş. Bunu söylerken daha önce birkaç günde mahvedildiği İsrail şimdi en büyük müttefiki, diğer müttefik Kıbrıs Rum Kesimi, diğeri Yunanistan ve elbette patron Amerika, İngiltere, Fransa.

İçeride Türkiye’ye karşı kullanılacak tehdit kaynakları; Çeşitli sözde İslami tarikatlar, cemaatler, FETÖ, Oktar grubu, PKK, DHKPC, TİKKO, ismi birçoklarınca bilinen ancak şu anda açıklaması mahzurlu diğer örgüt, cemaat ve sivil toplum örgütleri.

Diğer tüm kaynakları anlamak mümkün; ancak Türkiye ile Mısır orduları Mısır’ın emperyalizmin emrinde karşı karşıya geldiğinde ne olacak? İkisi de Müslüman olan iki ordu karşı karşıya geldiklerinde kendilerine verilen emirleri yerine getirmekle kazanan asla kendi ülkeleri olamayacağının önemli bir kısmı farkında olurken bir kısmı bundan bihaber olarak Türk ve Müslüman olan Anadolu’da fakir bir ailenin evladı olarak dünyaya gelmiş olan Türk ve Müslüman evladına kurşun yağdıracaklar. Bunu belki az sayıda Mısır’lı asker sorgulayacak.

Bu nedir; bir ülkenin nüfusunun ne olduğunun önemi yok, görüldüğü gibi tepe yönetimi ve onun aldığı kararlar ne ise ona uymaktan başka çareleri genellikle olabileceği düşünülemez. Aynı şekilde Suudi Arabistan öncülüğünde Arap Nato’su kurulma aşamasında olduğunu, Suudi Arabistan’ın kutsal topraklarından bir kısmını İsrail’e hibe ettiği veya kullanımına açtığını bazı gazeteler satır aralarında yazıyorlar. Arap Nato’su ve ABD silahlarının İran’dan sonra hedefi Türkiye olabilir mi? Neden olmasın? Patron ne derse o oluyorken, hacılarımız kim bilir bir gün Mekke’yi ziyaret ederken, ABD’nin Türkiye’ye vermediği F-35’lerle bir bakmışız Suudi Hava Kuvvetleri öncülünde Arap Nato’su ile savaşıyoruz…

Ermeniler bilindiği gibi Osmanlı öncesinde Türklerle müttefik olmuş, asla liderlik anlamında son yüzyıla kadar çatışma içinde olmamış bir halk. Bin yıllık bağlar, Katolik misyonerler (ROMA), Protestan misyonerler ABD, İngiltere kaynaklı ajan faaliyetleri kapsamında zamanın FETÖ’sü Protestan ve Katolik okullar vasıtasıyla zihinleri bulandırılmış bir millet ve hazin son. Şimdilerde ise Ermenistan devlet başkanı önşartsız Türkiye’yle iletişim kurmaya hazırız diyor. Bunun anlamı bizi ABD, RUSYA ve diğer emperyalistlerin kullanmasından bıktık, yanlış anlamalara mahal kalmaksızın emperyalist ve bölgede bölge insanlarını kırarak, komisyon kazanan güçleri tasfiye edelim ve birlikte eski olayları unutalım diyorsa bence makul bir öneri olabilir. Buna itiraz edenler elbette olabilir lakin Şah’ı görmeyip piyonlarla uğraşmak akıl işi değildir. Kurtuluş Savaşında İngiltere’nin Yunanistan’a desteğini korumasını anlamadan sadece Yunanistan’a düşmanlık etmek akıllıca bir çözüm olmadığı gibi iki yüz elli bin insanımızdan fazlasına sebep olan, Osmanlının ve mirasçısı Türkiye’nin insan kaynaklarının hemen hepsini yok eden devletlerin görmemezlikten gelmek kapalı gözleri yummaya benzer. Ermenistan’ın yaptığı öneri son yıllarda Türkiye’ye Ermenistan tarafından yapılan en olumlu öneri denebilir. Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile ilgili bir şey yazmak mümkün değil, şu anda aleni olarak bir silahlı güç kullanma fikri en azından ortada yok. Ama patron olma konusunda muvaffak olan Rusya’nın bundan yüz yıl önce Kafkasya’da Kazak Taburları ile Türk, Müslüman veya gayrimüslim Osmanlı tebaasına ait kuvvetleri karşı karşıya getirmişti. Kazak Rus ortaklığını anlamayıp, sadece Kazakları suçlamak nasıl manasızsa diğer manasız şeyler de güç ve ortak irade ile vücut bulabilir.

Yani demem o ki halkın isteği ne olursa olsun, bunun ciddi manada öneminin olmadığına dair kanıt olarak; SUUD, Mısır ve daha birçok örnek verilebilir.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..