Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Turkcell Süper Lig'de 2. hafta

Turkcell Süper Lig'de 2. hafta
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Turkcell Süper Lig'de 2. hafta olmasına rağmen ilginç sonuçlar ve skorlar, ilginç maçlar ve olaylar birbirini kovalıyor. Takımlar da öyle...

Ligin en ilginç takımlarından biri olan Beşiktaş ligin ilk haftasında Antalyaspor karşısında 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanmasını bilmişti. Bu hafta İnönü Stadı'nda Konyaspor ile karşılaşan Beşiktaş çok güzel futbol oynayarak Konyaspor'u yendi.

Maça iyi başlayan Beşiktaş baskılarıyla, Konyaspor savunmasını bunaltacak derecedeki ataklarıyla golü bulmaya çalıştı. Maçın ilk çeyreğinde müthiş baskılı oynayan Beşiktaş zaman zaman Konyaspor ataklarına da mağruz kaldı fakat Konyaspor'un atakları oldukça etkisizdi. Bu kadar baskılı futbola rağmen ilk yarıda gol bulamayan Beşiktaş ikinci yarıya da hızlı başladı. Maçın 50. dakikasında Konyaspor savunmasının hatası sayesinde Delgado'nun attığı golle 1-0 öne geçen Beşiktaş 73. dakikada Bobo'nun ceza sahası içerisinde düşürülmesiyle bir penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Delgado kaleciden dönen topa bir kez daha vurdu ve top direkten döndü. İlginç şekilde penaltıya kaçıran Beşiktaş 75. dakikada Bobo'nun ortası ve Holosko'nun vuruşuyla 2-0 öne geçti.

Geçen hafta Antalya'da Antalyaspor karşısında 2-0 geriye düşerek taraftarını korkutan Beşiktaş bu maçı çevirerek 3 puanı almasını bilmişti. Bu hafta Konyaspor'u 2-0 yendi ve 3 puan daha alarak 6 puanla liderlik koltuğuna oturarak taraftarını mutlu etti.

TFF Süper Kupa finalinde rakibini 2-1'lik skorla geçerek Süper Kupa'nın sahibi olan Galatasaray ile Kayserispor ligdeki mücadelelerinde yenişemedi. Golsüz berabere biten maçta sürekli savunma yapan Kayserispor, Galatasaray'ın gol atma çabalarını sonuçsuz bıraktı. Kayserispor karşısında çok da etkili olamayan Galatasaray'da ilk kez oynayan kaleci De Sanctis Kayserispor'un yakaladığı gol pozisyonlarını engelledi. Önemli pozisyonları kurtaran De Sanctis ilk performansında başarılıydı. Galatasaray'ın son dakikada transfer ettiği Milan Baros da maçın son 15 dakikasında forma giyme şansı buldu. Bu süre zarfında performansını tam olarak gösteremeyen Milan Baros'un nasıl oynayacağı hala merak konusu. Galatasaray aldığı bu beraberlikle 5. sıraya geriledi.

İlk haftadaki Gaziantepspor mağlubiyetiyle lige şokla başlayan Fenerbahçe bu hafta evine konuk ettiği Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 yenmesine rağmen taraftarını memnun edemedi. Fenerbahçe'nin golleri Büyükşehir Belediyesporlu futbolculardan Metin'in 30. dakikada direkt, Serhat'ın 47. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görmesinden sonra geldi. 51''de Kazım'la, 61''de Semih'le bulduğu gollerle galip gelen Fenerbahçe'nin taraftarını memnun edememesinin nedeni gollerin rakip 9 kişi kaldıktan sonra gelmesi. Üstüne üstlük rakip 9 kişiyken bile yakalanan gol pozisyonlarının gole çevrilememesi galibiyetin yanında mutsuzluk getirdi. Bu durumun Fenerbahçe'nin lige gereken önemi vermemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Fenerbahçe ligde 7. sırada yer alıyor.

Turkcell Süper Lig'de taşlar henüz yerine oturmuş değil. Takımların gerçek güçleri iki haftada belirlenemez fakat önümüzdeki haftalara dair ipuçları bulabiliriz.

Turkcell Süper Lig'de mücadele eden tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..