Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '08

 
Kategori
Futbol
 

Turkcell süper lig'de 26. hafta...

Turkcell süper lig'de 26. hafta...
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Turkcell Süper Lig'de şampiyonu tahmin etmek o kadar zor ki... Zirveye oynayan takımların hepsi neredeyse aynı güçteler. Süper Lig zirvesi, adeta kilitlenmiş durumda. Zirveye oynayan her takım güçlü olduğu için, şampiyonluk kilidini açacak olan ve ligin üst sıralarındaki belirsizliği bir nebze olsun azaltacak olan maçlar önümüzdeki haftalarda oyananacak olan derbi maçları. 28. haftadaki Fenerbahçe-Beşiktaş ve 32. haftadaki Galatasaray-Fenerbahçe maçlarının, sıralama ve puanlamadaki düğümü çözecek olan maçlar olduğunu düşünüyorum. Çünkü, kim kazanırsa kazansın, kaybeden çok şey kaybedecek. Beraberlik bile rakiplerin işine yarayacak.

Şimdi gelelim 26. haftaya...

Beşiktaş, Trabzonspor'u farklı mağlup etti.

Geçen haftanın lideri Beşiktaş, Trabzonspor'u İnönü Stadyumu'nda Nobre, Delgado ve Aydın'ın golleriyle 3-0 mağlup etti. Maçın ikinci yarısının hemen başında Beşiktaşlı İbrahim Toraman ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve Beşiktaş 10 kişi kaldı. Bu karttan sonra umutlanan Trabzonspor, oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdi. Bu baskıya rağmen 2-0'lık skoru değiştiremeyen Trabzonspor da, 61. dakikada 10 kişi kaldı. Trabzonsporlu Barış ikinci sarıdan kırmızı kartı görünce güçler dengelenmiş gibi göründü ama bu dakikaya kadar kontrolü elinde tutan Trabzonspor, bir süre daha oyunu kendi kontrolünde sürdürdü. Oyunun sonlarına doğru kontrolü ele geçiren Beşiktaş, bir gol daha bularak rakibini 3-0 mağlup etti. Bu galibiyetle puanını 58'e yükselten Beşiktaş, liderliğini sürdürdü. Lig lideri gelecek hafta Büyükşehir Bld. deplasmanına çıkacak. Büyükşehir Bld. 29 puanla onbirinci sırada yer alıyor.

Galatasaray, yine zor kazandı.

Geçen haftanın ikincisi Galatasaray, bu hafta Ankaraspor deplasmanındaydı. Bu maçı Ümit Karan'ın 25. dakikada attığı tek golle 1-0 kazanan Galatasaray puanını 57'ye yükselterek ikinciliğini sürdürdü. Galatasaray gelecek hafta Denizlispor'u ağırlayacak. Denizlispor 36 puanla altıncı sırada yer alıyor

Fenerbahçe, önce üzüldü sonra sevindi.

Fenerbahçe bu hafta Konya deplasmanındaydı. İlk yarıda bir türlü gol olmadı. İkinci yarıya başlar başlamaz, Ceyhun Eriş'in golüyle Fenerbahçe bir anda 1-0 yenik duruma düştü. Golün ardından Fenerbahçe oyuncu değişikliğine gitti. Sahaya Semih girdi. Yenen golün ardından oyuna giren ve oyuna girer girmez iki dakika arayla iki gol atan, attığı bu gollerle takımını 1-0 mağlupken, 2-1 galip duruma getiren Semih Şentürk bana göre maçın adamıydı. 81 ve 84. dakikalarda Kezman'ın ayağından iki gol daha bulan Fenerbahçe Konyaspor'u Konya'da 4-1'lik skorla farklı mağlup etti. Bu galibiyetle Galatasaray'la aynı puana ulaşan Fenerbahçe, sadece bir gollük averajla Galatasaray'ın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Fenerbahçe gelecek hafta Kasımpaşa'yı konuk edecek. Kasımpaşa 19 puanla son sırada yer alıyor.

Sivasspor, Manisa'dan üzgün döndü.

Şampiyonluk yarışındaki takımlardan Sivasspor, geçen hafta Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe'ye 4-1 mağlup olan Vestel Manisaspor'un sahasına konuk oldu. Maçın büyük bölümünün golsüz berbere geçtiği mücadelede 86. dakikada Manisasporlu Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 öne geçen Manisaspor'un sevinci uzun sürmedi. Golün hemen ardından 87. dakikada Sezer'in golüyle beraberliği yakalayan Sivasspor, sahadan 1-1 berabere ayrılarak hanesine bir puan yazdırdı. Bu beraberlikle puanını 55'e yükselten Sivasspor, lider Beşiktaş'ın üç, ikinci Galatasaray'ın ve üçüncü Fenerbahçe'nin iki puan gerisinde dördüncü sırada yer alıyor. Sivasspor gelecek hafta evinde Konyaspor'u ağırlayacak. Konyaspor 28 puanla ondördüncü sırada yer alıyor.

Turkcell Süper Lig'deki tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Kalın sağlıcakla...

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..