Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye çözümü kendi üretir

Türkiye çözümü kendi üretir
 

Bu hepimizin evladıdır.


Milletimizin başına bela olan pkk yıllardan beri asker, sivil, polis kim olursa olsun (sesini duyurmak, öç almak ya da sindirmek gibi çeşitli amaçlarla) katletti. Sonrada dönüyor diyor ki ben demekratik çözümden yanayım. Nasıl bir demokratik çözümdür ki insanların ölmesine bağlı. Her gün yeni yeni cinayetler işliyor devletimizin polisi askeri eli kolu bağlı bekliyor. pkk ne zaman bir eylem yaparsa o zaman nefsi mudafaa gibi bir durum doğuyor, ancak o zaman mudahalede bulunabiliyor. En son şırnakta şehit olan Gaziantepli Özdemir'in sosyal paylaşım sitesi facebooktaki sayfasından paylaştığı yazılar yürek burktu. Özdemir'in sevdiği sözlere 'Susuşumuz merminin namluda duruşu gibidir' yazdığı, ayrıca duvarında da 25 Haziran 2012'de 'Benim ödediğim vergilerle lüks arabalarla gezip, benim ölmeme göz kapatıp, öldürmeme izin vermeyen zevatlar artık uyanın. Sen rahat uyuyasın diye sırtımda 40 kilo yük, aklımda vatanım dağlarda geziyorum' yazısını paylaştığı görüldü.
 
Şimdi sorulması gereken çok soru var ama bir tanesini soralım ve irdeleyelim. Ülkemizin askerine ve polisine yurt içinde ve yurt dışında eli silahlı caniler saldırırken bundan daha önemli bir sorun varmı ve bu sorunu çözmek için neden siyasiler bir likte hareket edemiyor. Bunun iki önemli cevabı vardır bana göre ya bu siyasiler çözüm üretmekten yoksunlar yada çözümsüzlük işlerine geliyor. Aklımdan geceni söylemem gerekirse bana göre siyasilerin bazılarının bu olayın devamından siyasi çikar sağladığını bazılarınında gerçekten aciz oldukları kanaatindeyim. İşte böyle oluncada çözümün sorunun gerçek sahipleri olan milletin temsilçilerinin çözmeyeceği ön görüsünden hareketle bizzat milletin kendisinin el koyması gerekiyor.
 
Şimdi bana göre bu sorun artık diğer bütün sorunlar gibi CHP nin sırtındadır ve milletle birlikte soruna çözümünü ortaya koyup eyleme geçmelidir. Eğer Diğer siyasi guruplara ya da partilere bırakılacak sa yıllarca çözüm çıkmayacağını şimdiden söyleyebilirim. Çünkü AKP pkk nın sürece dahıl olmasından yana. Oslo görüşmelerinin devam etmesini istemeleri bunu gösteriyor. BDP de Aposuz görüşmeler tıkanır diyor. Bu iki görüşünde bizzat terörü mahatap aldığı ortada. O zaman şöyle bir sonuş çıkıyor Terör örgütü mahatap alınıyor. Terör örgütü taraf olduğuna göre onunda söyleyecekleri vardır. E yıllardan beri terör örgütü ne söylediği ortada. O zaman Türkiye bir çıkmaz labirentinde kör gözüne parmağım misali dolanıp duracaktır. Otuz yıldan çok bir zamanda çözülememesinin tek nedeni bana göre çok boyutlu bir sorunun yabancı devletlerinde bir şekilde mudahil olması ve bu sorundan kendi emelleri doğrultusunda kar elde etme heveslerinin devamlı canlı tutulmuş olmasıdır. Şimdi yapılması gereken milletin kendisinin CHP nin önderleğinde bir çözüm sunup uygulamaya koymasıdır. Eğer bu millet; Huzur, refah, kalkınma,kardeşlik ve dosluk istiyorsa birlikte ürettikleri çözümü birlikte uygulamaya kor ve barışı temin ederler. Başkalarının ağzına bakmadan kendi öz benliklerine dayanarak kurumlarını da harekete geçirmek süretiyle sonuş alabilirlier.
 
Toplam blog
: 66
: 501
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

1953 yılında Trabzon' da doğdum. Ülkemizin çeşitli illerinde 27 yıl Öğretmenlik, okul müd.yardımc..