Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '17

 
Kategori
Astroloji
 

Türkiye'de Astrolojinin Yeri Ve Önemi

Türkiye'de Astrolojinin Yeri Ve Önemi
 

İnsanoğlu geçmişten günümüze, yaşamında gelecekte oluşacak olan ve henüz deneyimlemediği olayları öğrenme konusuna ilgi duymuş ve merakını her zaman taze tutmuştur. Günümüzde ise geleceğe ve belirsizliğe olan toleransın düşük olduğunu ve özellikle yoğun iş yaşamında olan kişilerin kaygı düzeylerini azaltmak adına arınmak ya da ruhsal olarak kendilerini daha sağlıklı hissetmek için alanında uzman kişilerden destek almaya daha çok ihtiyaç duyduğunu görmekteyiz.

Geleceğe ve yaşamın bize getireceklerine güven duymak, bir anlamda akışta kalarak, hayata ve getirdiklerine kabülde olmak, bizleri huzura kavuşturacak olan en doğru enerji olmasına rağmen, modern yaşamın kişileri hıza ve mücadeleye çeken yanı, geleceğe ve getireceklerine karşı kaygılı, şüpheli ve korku dolu bir yaklaşım içinde olunmasına neden oluyor. Kaygılı ve endişeli yaşam ise beraberinde, bilinçaltında olumsuz düşüncelerin yer almasına, insanlara duyulan güvensizliğe, negatif olanın kural olarak yine negatifi çekmesi doğrultusunda, sürecin keyifsiz bir yaşam akışını getirmesine neden oluyor.

Öte yandan ülkemizin, Astrolojik olarak bakıldığında ise kuruluş haritasında Akrep burcunda Güneş’i yer almaktadır. Buna ek olarak Venüs ve Jüpiter’inde yine aynı konumda olması, Akrep burcunun sembolize ettiği konuların toplum olarak etkisinde olduğumuzu gösteriyor. Astrolojik olarak Akrep burcu; gizemli, mistik, spiritüel aynı zamanda okült konulara doğal olarak ilgi duymak, görünenin ardındaki, görünmeyeni araştırmaya ve öğrenmeye çekilme enerjisini simgelemektedir. Dolayısıyla madde boyutunda yaşadıklarımız, bir süre sonra, olan bitenin arkasında var olan gerçeği öğrenme merakına bizleri çekmektedir. Bu da gelecekte neler olacak ve potansiyel olarak hangi konularla karşı karşıya kalacağına dair soruları kişinin kendi kendine sormasına giden bir enerjinin ortaya çıkmasını sağlıyor. Merak unsuruna ek olarak, yaşanmış olumsuz karma deneyimleri, atalardan getirilmiş olan negatif bilinçaltı kayıtları ve kendi zihnine kodladıkları olumsuz düşünceler yaşamın ilerlemesi aşamasında, kısır bir döngüde tekrarlanan olumsuz olayları beraberinde getirmektedir. Bu durumda, ‘’yaşamım hep bu şekilde mi ilerleyecek ‘’ sorusu ile karşı karşıya kalan kişilerin bir şekilde, doğum anlarında aldıkları gökyüzü enerjileri ile ilgili bilgi almak ve beraberinde ilerleyen süreç için danışmanlık alması oldukça olağandır.

Bu nedenle, giderek daha çok ilgi görmeye ve doğru yararlanıldığında, kişinin yaşamını aydınlatmaya, aynı zamanda kendisini kişilik olarak tanımlamasına destek sunan Astroloji, dönemin yükselen yıldızı olmaya başladı. Gelecekte karşılaşılacak olan maddi ya da manevi sorunların hangi dönemlerde potansiyel olarak ortaya çıkacağı, hangi dönemlerde enerjilerin daha akıcı olacağını bilmek, sürece içsel olarak hazırlanmayı, stresli dönemleri kolay atlatmayı, beraberinde korku ve kaygı düzeyini de azaltmayı getirmektedir. Böylelikle kendine ve geleceğine güven duymaya başlayan birey, sağlıklı ilişkiler kurmayı başararak, yaşamında özgür ve rahat bir enerji ile ilerlemeye başlamaktadır. Sonuç olarak, yaşamın her döneminde içsel olarak kaos yaratan durumlarla her birey karşı karşıya kalabilir. Önemli olan bu sorunları ne şekilde aşıyoruz, sorunları görmezden gelmek yerine dönüşmeyi ve değişmeyi tercih ediyor muyuz, yaşam hızla akıp giderken iç dünyamızla ne kadar yüzleşiyoruz? Bu sorulara yanıtlar bulduğumuzda gerçek özgürlükte beraberinde gelecektir.

NAZTROLOJİ 

 
Toplam blog
: 4
: 653
Kayıt tarihi
: 17.09.15
 
 

  ISAR CAP DANIŞMAN ASTROLOG NAZLI ÖZTÜRK  ASA DİP, ISAR (Internetional Society for Astrological ..