Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye Dinde Geriye Doğru Giderken İslam’ın Merkezi Arabistan Bile “Ilımlı İslam’a” Geçiyor

Türkiye Dinde Geriye Doğru Giderken İslam’ın Merkezi Arabistan Bile “Ilımlı İslam’a” Geçiyor
 

İnşallah Allah bu çabalarımızın karşılığını verir çünkü din ve milliyet uğruna dünyadan koptuk!

İnsanlıkla beraber kimliğimizi koruyarak/yaşatarak, dini, bilimi, medeniyeti birlikte yürütemiyoruz sanki…

Arabistan ılımlı İslam’a geçiyor, yani devire uyuyor… Dinin özü devire uymaz; artık bu devirde namaza gerek yok ya da şöyle değil böyle namaz kılalım diyemezsiniz ama örneğin dinde yazmayan kadınların araba kullanması gibi mantıksız yasakları kaldırabilirsiniz.

Müslümanlık konusundaki katı uygulamalarıyla bilinen Suudi Arabistan’ın ılımlı İslam’a geçme kararı umarım ülkemize de olumlu yansır; zira bana göre biz ılımlı İslam değiliz.

Ilımlı İslam denilince İslam’dan uzaklaşılıyor sanılıyor, dininin gereklerini de yerine getirerek devire uygun yaşıyorsun. Devir sana çıplak gez demiyor ki. Dini katı uyguladığın zaman hakikaten yaşamak güç oluyor. En başta çalışman gerekiyor, çalışamıyorsun. Eğitim almakta, iş yapmakta zorluk çekiyorsun. Yani hayat zorlaşıyor. Oysa ibadetlerini de yerine getirerek bunları pekâlâ yapabilirsin. Ama katı dindarlıkta beni biri görmesin, insanlarla bir arada olamam gibi hayatı kısıtlayıcı şeyler kişiye ekonomik ve sosyal bakımdan zarar veriyor.

Sonra toplumun diğer kesimleriyle ayrışıyorsun… Ama hepimiz bir arada yaşamak zorundayız. Sen ondan uzaklaşıyorsun o senden uzaklaşıyor. Komşuluk olmuyor, kendin gibi olmayanlarla tanışamıyor, konuşamıyorsun. Başka çevrelerin bilgi ve kültürlerinden faydalanamıyorsun, tartışma ve kavga oluyor vs.

Ilımlı İslam İslam’ın bu devirde yaşanabilmesi için kolaylık. İşin gerçeği biz bize benzeyen/yakın olan kimselerle iletişim kuruyoruz; farklı olduğun zaman bu mümkün olmuyor ve hayat bu, herkesin herkese işi düşüyor.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..