Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye Kupası Beşiktaş'ın! Beşiktaş Avrupa'ya...

Türkiye Kupası Beşiktaş'ın! Beşiktaş Avrupa'ya...
 

Fenerbahçe ile Trabzonspor'un nefes nefese sürdürdüğü şampiyonluk yarışını uzaktan seyreden Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak kısa yoldan Avrupa'lı oldu ve UEFA Kupası'nda ülkemizi temsil etme hakkını kazandı.

Kötü geçen sezonda kendisini Avrupalı yapacak bir derece elde etme şansı kalmayan, yıldızlar kulübü Beşiktaş'ın Avrupa Kupalarına katılması için Türkiye Kupası'nı kazanmaktan başka şansı kalmamıştı. Schuster yönetiminde vasat geçen bir ilk yarının ardından yapılan flaş transferlerle ikinci yarının ve şampiyonluğun en büyük favorisi gösterilmesine rağmen, başarısız geçen bir ikinci yarı ve üst üste kaybedilen puanlarla şampiyonluk umudunu yeşil çimlere gömen Beşiktaş Alman teknik direktör Schuster ile de yolları ayırmıştı.

Scuster'in ardından takımın başına Tayfur Havutçu'nun geçmesiyle ligi ikinci plana atan siyah beyazlılar, dört elle kupaya sarıldı. Zorlu bir maratonun sonunda İstanbul'un taraftarsız güçlü temsilcisi Büyükşehir Belediyespor ile final mücadelesine çıkan takım öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı. Art arda gelen iki Belediye golü bir anda işi zora soksa da Sivok'un güzel golü ümitleri yeşertti.

2-2 berabere sonuçlanan 120 dakikanın ardından, Rüştü'nün kayıtsız kaldığı 5 penaltıdan 2'si gole dönüşmeyince kupa siyah beyazlıların oldu ve Beşiktaş önümüzdeki yıl ülkemizi Avrupa'da temsile hak kazandı.

Tebrik eder, Avrupa'da başarılar dileriz.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..