Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '14

 
Kategori
Basketbol
 

Türkiye Kupası’na doğru

            Türkiye Kupası 8’li finalleri bu yıl Ankara’da düzenlenecek ve play-off döneminin gelmesini beklerken takımlarımızın ilk kez ciddi bir şekilde mücadele ettiğini göreceğiz. Beko Basketbol Ligi’nde ilk beş dışındaki takımların yukarıdakileri yenmesi neredeyse imkansız hale geldi. Alt sıralardaki takımlarda iyi yerliler olmayınca yabancı sınırlaması nedeniyle yukarıdakileri hiç zorlayamıyorlar. Avrupa’da çok başarılı olan TED Ankara Kolejliler bile büyük bir takım karşısında oynayamıyor.

                Türkiye Kupası’nı son dört yılın üçünde Fenerbahçe Ülker kazandı ve aradaki sezonda da Beşiktaş kupaya ulaştı. Türkiye Kupası’nda son 8’e kalan takımlar arasında lig lideri Banvit’in olmaması ilginç bir durum. İstanbul’un dört takımı ile Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Medical Park Trabzonspor ve son olarak Tofaş Spor Toto Türkiye Kupası’nda mücadele edecekler.

                Çeyrek final eşleşmelerine sırasıyla bakalım…

               

Pınar Karşıyaka-Türk Telekom    (Çarşamba 18:00)

                Pınar Karşıyaka, Banvit’in de bulunduğu A Grubu’nu lider olarak tamamlamıştı. Grupta Banvit’i elemeyi başaran takım oldular. Bobby Dixon 25 sayı ortalamasıyla elemelerin en skorer oyuncusu oldu.

                Evsahibi sayılan Türk Telekom ise D Grubu’nda Anadolu Efes’i yenmeyi başarıp grup lideri olmuştu. Türk Telekom’un inişli-çıkışlı performansı sezon boyunca devam etti.

                İki takımın ligdeki karşılaşmasında Türk Telekom 96-74 ile farklı bir şekilde galip gelmişti. Pınar Karşıyaka ligdeki son iki deplasman karşılaşmasında Uşak ve Mersin’de kaybetti. Avrupa’da ise Cantu’yu geçmeyi başardılar. Koçluğa Ertuğrul Erdoğan’ın gelmesiyle toparlanmaya başlayan Türk Telekom ise son iki maçını kaybederek tekrar düşüşe geçti.

                İki inişli-çıkışlı takımın mücadelesinde sürpriz olabilir, bu maçın galibinin turnuvada ilerleyebileceğini sanmıyorum.

 

               

Fenerbahçe Ülker-Trabzonspor Medical Park        (Çarşamba 20:30)

                Euroleague’de beklenmedik mağlubiyetler alan Fenerbahçe Ülker ligde ise altı maçtır üst üste kazanıyor. Elemelerde turnuvanın en zayıf grubuna düşmüş ve rahat galibiyetler almışlardı. Zoric-Vidmar’dan yoksun çıktıları Efes maçını da rahat geçen Fenerbahçe Ülker ligde de Trabzon’u deplasmanda 76-68 ile geçmişti.

                Trabzonspor ise elemelerde Pınar Karşıyaka’yı yenerek çeyrek finale çıkmıştı. Vasatın üstünde bir kadro oluşturan ve Türkiye Kupası elemelerinde de iyi sinyaller veren Trabzonspor’un iyi bir sezon geçirmesini bekliyorduk ama öyle olmadı ve sadece 6 galibiyet alabildiler. Hakan Demir’in göreve gelmesiyle toparlanma emareleri gösteren Trabzonspor son beş maçının dördünü kazandı, Tutku sahalara dönmese de  Maxim Mutaf-Caner Şentürk-Kaya Peker ile iyi bir yerli rotasyonuna sahip olmaları önemli bir avantaj.

 

Galatasaray Liv Hospital – Tofaş             ( Perşembe 18:00)

                Geçen sene kupayı finalde kaybeden Galatasaray, Euroleague’de toparlanarak son iki maçını kazandı ama ligde son iki maçında Efes ve Beşiktaş’a yenildi. Elemelerde üçte üç yaptılar. Ligdeki maçta ise Tofaş’ı 87-80 ile geçtiler.

                Tofaş ligde aldığı 8 galibiyetle play-off potasında yer alıyor. Ligde oynadığı son altı maçın dördünü kaybeden Tofaş kazandığı maçları da zorla kazandı. Bu nedenle formsuz olduklarını söylemek mümkün.

 

Beşiktaş Integral Forex – Anadolu Efes        (Perşembe 20:30)

                Ligde 8 galibiyetle istediği yerin çok uzağında olan Beşiktaş, Avrupa’da ilk üç maçını kazanmıştı, ligde ise ikinci devre zor maçlarla başladı ama son maçta da Galatasaray’ı yenerek çok formda olduklarını kanıtladılar.

                Anadolu Efes beklenen çıkışı yaptı ve Emporio Armani-Galatasaray-Laboral serisinde arka arkaya galibiyetler aldıktan sonra Fenerbahçe Ülker’e takıldılar.

                Çeyrek finalin muhtemelen en zorlu maçı en son oynanacak.

 

               

            Kupada ilk maçlar oynandıktan sonra daha net analizler yapabiliriz, kimin daha ciddi olduğu ve kupaya daha yakın olduğu ortaya çıkar…

 

 

               

 

Not: Olumlu-olumsuz eleştirilerinizi sahinarif88@hotmail.comadresine bekliyorum…  

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..